Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Laurens Rotterdam, werk- en ontmoetingslandschap | Burobas

Referentiesonze opdrachtgevers aan het woord

Samen creëren we interieur: opdrachtgevers waarderen het enorm dat er samengewerkt wordt met hun stakeholders, medewerkers of studenten. Hieronder onze opdrachtgevers aan het woord.

Referentie opdrachtgever, Lodewijk Verleisdonk, Tiwos | Burobas
Tiwos Tilburg, écht contact, kantoorontwerp, kantoorinrichting | Burobas

Lodewijk Verleisdonk
Tiwos

“Door de vele plekken die Burobas heeft gecreëerd om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten, weerspiegelt het gebouw perfect waar Tiwos voor staat: Echt Contact!”

“In 2017 besloot de Tilburgse woningcorporatie Tiwos haar kantoor intern grondig te verbouwen. Het geplande onderhoud, de verplichting om in 2023 een label C te halen en jarenlange klachten over de klimaatbeheersing grepen we aan om het interieur volledig te vernieuwen. Door een nieuwe manier van werken met zelfsturende teams begon de bestaande indeling van het kantoor steeds meer te knellen.

Voor het ontwerp nodigden we een viertal architectenbureaus uit om een visiepresentatie te geven. We zochten een architect voor wie het vanzelfsprekend is om zich te verdiepen in de organisatie van de opdrachtgever. Minstens zo belangrijk was het dat de architect een goed beeld had van de huurders van Tiwos. Alleen op die manier kun je een huiskamer voor onze bewoners bieden. Voor ons was meteen duidelijk dat Burobas dit in de vingers had. Er was dan ook meteen een klik.

Met interviews van medewerkers, ontwerpsessies met de gehele organisatie en een bezoek aan onze buurten ging Burobas voortvarend aan de slag.

Het feit dat we zelf nog geen kant en klaar Programma van Eisen hadden was hierbij geen belemmering. Het ontwerpproces zelf was voor Burobas een middel om te onderzoeken hoe ons wensenpakket was te vertalen naar een helder Programma van Eisen. Gedurende het gehele ontwerpproces hield Burobas oog voor de wensen van Tiwos, ook als het noodzakelijk was om hiervoor het ontwerp op onderdelen aan te passen. Hierbij zorgde Burobas er steeds voor dat het basisconcept uit de visiepresentatie overeind bleef.

Burobas is erin geslaagd om het uitgebreide wensenpakket van Tiwos te vertalen naar een samenhangend ontwerp. Door de vele plekken die Burobas heeft gecreëerd om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten, weerspiegelt het gebouw perfect waar Tiwos voor staat: Echt Contact! Het interieur straalt huiselijkheid uit en biedt onze bezoekers een warm welkom. Daarbij is het een grote kwaliteit, dat het interieur nergens overheerst. Het laat voldoende ruimte om het helemaal eigen te maken. Zodat medewerkers er, net zoals we voor onze bewoners willen, hun eigen ‘thuis’ van kunnen maken.”

Referentie opdrachtgever, Petra van 't Klooster, Vitalis | Burobas
Vitalis Wissehaege, bibliotheekkast, leeshoek | Burobas

Petra van ’t Klooster
Vitalis WoonZorg Groep

“Met gevoel voor ‘huiselijkheid’ heeft Burobas een stijlvolle leefomgeving weten te creëren voor onze bewoners.”

“Burobas: Interieurontwerpers met hart voor de ouderenzorg. Diverse projecten binnen onze locaties hebben we samen vormgegeven. Met gevoel voor ‘huiselijkheid’ hebben ze een stijlvolle leefomgeving weten te creëren voor onze bewoners. Maar vooral ook is gewerkt met goede afspraken, tijdslijnen binnen soms krappe financiële kaders.

Zo zie je dat sfeervol niet altijd samen hoeft te gaan met hoge kosten. Ik heb de diverse ontwerpers van Burobas leren kennen als goede gesprekspartners, open en betrouwbaar. Een samenwerking dus die we graag continueren in de toekomst.”

Referentie opdrachtgever, Remco Vink, UMC Utrecht | Burobas
UMC Utrecht, EBK's Extra Beveiligde Kamers | Burobas

Remco Vink
UMC Utrecht

“Burobas werkt binnen de vooraf afgesproken kaders en heeft ondanks de krappe planning een hoog niveau van tekenwerk aangeleverd.”

“Burobas heeft aandacht voor alle wensen en gebruikt zijn expertise in het gegeven advies. De ontwerpgesprekken kwamen goed op gang kwamen, mede door de driedimensionale tekeningen. Deze tekeningen zijn voor de gebruikers beter te visualiseren en werden enthousiast gepresenteerd.

Burobas werkt binnen de vooraf afgesproken kaders en heeft ondanks de krappe planning een hoog niveau van tekenwerk aangeleverd. De ruimtes hebben een aangename, zachte uitstraling gekregen en voldoen aan alle vooraf gestelde eisen. We zijn trots op dit mooie resultaat en kijken terug op een goede samenwerking.”

Referentie opdrachtgever, Brian van Nunen, COC Nederland | Burobas
COC Nederland, interieurontwerp Amsterdam, interieuradvies den bosch, interieurontwerper tilburg, tafel op kleed, meerdere lampen boven tafel, open vakkenkast, kosten interieurarchitect | Burobas

Brian van Nunen
COC Nederland

“Vanaf het allereerste begin is het een feest geweest om met Burobas samen te werken.”

“Vorig jaar besloot COC te kiezen voor een herinrichting van het bestaande kantoor. Burobas is als architect gekozen om de plannen te maken en het proces te begeleiden. Vanaf het allereerste begin is het een feest geweest om met Burobas samen te werken. De communicatie is helder, de plannen zijn mooi en het proces loopt soepel.

Je kan altijd terecht met vragen maar meestal zijn ze dat moment voor, ze zijn oplossingsgericht, met precies de goede balans tussen zakelijk en persoonlijk contact. Ik ben ontzettend blij dat ik Burobas in dit proces aan mijn zijde heb en het eindresultaat is prachtig! Bedankt Bas en Nick voor jullie begeleiding!”

Referentie opdrachtgever, Huub Albreghs, AxionContinu | Burobas
AxionContinu De Bijnkershoek, interieurontwerp woonzorgcentrum, gastvrije zorglocatie, interieur voor de zorg, dementievriendelijk interieur | Burobas

Huub Albreghs
AxionContinu

“Sterk is de harmonie tussen de oorspronkelijke architectuur en het interieurontwerp van Burobas.”

“Voor de locatie Isselwaerde in IJsselstein is in de periode 2010 – 2012 nieuwbouw en renovatie gerealiseerd.

Vooral het historische gedeelte van 1926 vroeg veel aandacht voor het interieur. De wijze van constructie gaf weinig mogelijkheden voor flexibele indeling van het gebouw. Er moesten bouwkundige “schijven” gehandhaafd worden.

Door een uitstekende kleur en materiaaltoepassing op wanden en lambriseringen, door de detaillering van centraal barmeubel en de receptie/winkel is er een warme, intieme ruimte ontstaan. Sterk is de harmonie tussen de oorspronkelijke architectuur in de stijl van de Amsterdamse School en het interieurontwerp van Burobas.”

Referentie opdrachtgever, Hilde van Beek, Wooninc. | Burobas
Wooninc. Eindhoven, klantcentrum, interieur woningcorporatie, het nieuwe werken, kantoor ontwerp, verlaagd kantoor | Burobas

Hilde van Beek
Wooninc.

“Al jaren naar tevredenheid dé interieurontwerper voor onze kantoren en woongebouwen.”

“Al jaren naar tevredenheid dé interieurontwerper voor onze kantoren en woongebouwen. Of het nu een zakelijke omgeving betreft of een ontmoetingsruimte voor senioren, zij weten de wensen perfect te vertalen.

Burobas zoekt altijd naar passende oplossingen binnen verschillende budgetten. Wij waarderen het persoonlijke contact en de fijne samenwerking.”

Referentie opdrachtgever, Clarine van Wessem, Florence | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, entree, entreehal, geblokte vloer, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, gastvrouw, gastvrouwpunt, balie restaurant | Burobas

Clarine van Wessem
Florence

“Op creatieve wijze heeft Burobas ons meegenomen in de juiste voorstellen waaruit we keuzes hebben kunnen maken.”

“Met zorgcentrum Adegeest willen we graag een warm welkom in de wijk uitstralen waar bewoners en wijkbewoners zich thuis kunnen voelen. Het huis omvat een deel waar mensen met dementie wonen in groepen van 8 of 9 bewoners, een gastvrij middendeel met restaurant annex Tuinkamer en een huurdersdeel met zelfstandige woningen. Bezoekers tonen zich bijzonder verrast als zij het gastvrije middelpunt van Adegeest betreden.

Samen met Burobas zijn we al voor aanvang van de bouw intensief aan de slag gegaan en het resultaat is zeker zoals we het ons hadden voorgesteld; het overtreft eigenlijk de verwachtingen. De Tuinkamer bijvoorbeeld is een schitterende ruimte geworden waar mensen graag dagelijks verblijven dankzij de frisse kleuren en comfortabele stoelen in een lichte ruimte. De ene dag is er een concert, de andere dag geniet men van een glaasje bij de open haard. De gehele aankleding van wanden en vloeren tot gekozen materialen van het meubilair en de raambekleding zijn stijlvol en passen bij de uitstraling van het huis. De verlichting is warm en klassiek.

En ook de woonvertrekken van onze bewoners met dementie zijn heel smaakvol met verrassende hoekjes en gezellige zitjes. Gekozen materialen en kleurcombinaties maken een mooi geheel waar we alleen maar zeer positieve reacties op krijgen. Van jong tot oud iedereen vindt Adegeest mooi en gastvrij.

Met Burobas hebben we de juiste partner gevonden om onze nieuwbouwwens tot een succes te maken. Er is gedurende het gehele traject goed naar onze visie en wensen geluisterd. Op creatieve wijze heeft Burobas ons meegenomen in de juiste voorstellen waaruit we keuzes hebben kunnen maken. In een heel plezierige samenwerking hebben we een prachtig interieur gekregen waar bewoners, bezoekers en medewerkers dagelijks van kunnen genieten.”

Referentie opdrachtgever, Carel Kuyl, Nieuwsuur | Burobas
Nieuwsuur redactieruimte Hilversum, grote overlegtafel, grote eettafel | Burobas

Carel Kuyl
Nieuwsuur

“Ik ken geen redactie waar het prettiger toeven is. De redactie van Nieuwsuur heeft inderdaad smoel gekregen.”

“Nieuwsuur is niet zoals het hoort gehuisvest midden in de grote stad, maar in een complex in de bossen van Hilversum, waar ooit een sanatorium stond. Het had ook een kantoor van een verzekeraar kunnen zijn of een handelsonderneming.

Kantoortuinen met onafzienbare rijen buro’s, veel beeldschermen , automaten met slappe koffie en verantwoord maar saai meubilair. Een ding wisten we zeker toen we aan de complete verbouwing van de redactie begonnen: dat willen we in ieder geval niet. Als we dan toch in de bossen moeten zitten, moet onze redactie wel een eigen smoel krijgen. Een kantoor is tot daaraan toe, als het maar karakter heeft. Als je aan de inrichting ziet waar je bent, en wat je bent.

Als je de geur van zweet en zaagsel ruikt en ziet. Dat is gelukt. De redactie van Nieuwsuur heeft inderdaad smoel gekregen. Dat komt door de vondst van ons levensgrote beeldmerk die als afscheiding wordt gebruikt, de prachtige enorme tafel die dient als centrum van activiteit op onze redactie en ook nog eens zo blijkt te werken. De ruwe houten wanden zijn mooi en stoer tegelijk, in de stalen pantry zou ik elke avond wel willen koken. Jammer alleen van de koffie, daar hebben de twee Bassen niets aan kunnen doen.

Ik ken geen redactie waar het prettiger toeven is.”

Referentie opdrachtgever, Sandra Vermeer, Gemeente Hilvarenbeek | Burobas
Gemeente Hilvarenbeek, gemeentehuis, interieur voor kantoor, interieuradvies tilburg, wachtzit, leestafel gemeentehuis | Burobas

Sandra Vermeer
Gemeente Hilvarenbeek

“Ze waren bijzonder goed in staat om vanuit onze wensen en kaders mee te denken om onze ambities te verwezenlijken.”

“In het voorjaar van 2015 zijn wij als gemeente in gesprek geraakt met Burobas.

Als gevolg van een grote brand in april 2015 op de zolderruimte van het gemeentehuis, is ongeveer ¼ deel van het gebouw onbruikbaar geraakt. Omdat we als organisatie toch al de ambitie hadden om de publieksruimte te moderniseren en de kantoorruimten aan te passen aan de nieuwe wensen van samenwerken, hebben we van de nood een deugd gemaakt en een plan opgesteld.

Burobas is vanaf het begin hierbij betrokken geweest. Ze waren bijzonder goed in staat om vanuit onze wensen en kaders (financieel en tijd) mee te denken in mogelijkheden om onze ambities te verwezenlijken. Dit heeft ertoe geleid dat ruim een half jaar later de publieksruimte, en ook alle kantoorruimten volledig zijn aangepakt. De publieksruimte heeft, zoals we dat wilden, een open en zakelijk karakter gekregen, met behoud van de warme uitstraling. Vanaf begin januari zijn we open voor publiek en we hebben alleen nog positieve feedback ontvangen van bezoekers.

Voor medewerkers was het even wennen in een open ruimte te werken, maar ondertussen begint dit ook al ‘normaal’ te voelen.

De kantoorruimten, voorheen vooral aparte afgesloten kantoortjes voor 2 tot 4 werkplekken, zijn opengebroken tot grote werktuinen. Binnen de werktuinen zijn vlekken gecreëerd, waar teams of functioneel aan elkaar gebonden collega’s kunnen samenwerken aan blokken van maximaal 4 werkplekken. In de open ruimte worden de blokken gescheiden door akoestische kasten en mooie spreektafels met moderne stoelen. Door het gebruik van kleuren is de sfeer van de werkplekken warm, maar toch zakelijk.

Burobas heeft gedurende het project voortdurend meegeschakeld. Tijdens de voorbereiding en uitvoering zijn diverse aanpassingen aan de orde geweest, van bijvoorbeeld gewenste indeling in de kantoorruimtes tot ander gebruik van materialen. Burobas is meedenkend en flexibel geweest gedurende dit proces.

Onderscheidend vermogen van Burobas:
– Denken in mogelijkheden
– Creativiteit
– Flexibel
– Zakelijk vriendelijk
– Binnen kaders van geld en tijd.”

Referentie opdrachtgever, Barbara van Veen, De Bazaar Beverwijk | Burobas
De Bazaar Beverwijk, ontwerp stoffenmarkt, oosters interieurontwerp | Burobas

Barbara van Veen
De Bazaar Beverwijk

“Ze gaven voorbeelden van hoe we met kleine ingrepen een groot effect kunnen bereiken.”

We moesten een nieuwe architect uitzoeken, maar hoe te kiezen? We deden een snelle zoektocht langs websites met architecten die al voor ons type bedrijf werken en we zagen in de foto’s van Burobas duidelijke aanknopingspunten. Herkenbare, grote vormen en daarbinnen zichtbare en speelse invloeden van andere culturen. Dat is voor onze klanten en bezoekers heel belangrijk, omdat het hen het helpt de weg te vinden, zich thuis te voelen en te genieten.

Tijdens de presentatie van de eerste ideeën van Burobas werd die indruk bevestigd. Ze hadden zich echt in ons verdiept. Ze gaven voorbeelden van hoe we met kleine ingrepen een groot effect kunnen bereiken, precies in de uitstraling die we wilden.

Tijdens de uitvoering verandert er dan nog wel wat aan de plannen en er gaat ook wel eens iets fout. Maar daar doen ze niet moeilijk over en het resultaat staat als een huis!”

Referentie opdrachtgever, Manuela Cooymans, Zorggroep Elde | Burobas
Zorggroep Elde Het Buitenhuis, landelijk interieur, behang, interieurarchitect Den Bosch | Burobas

Manuela Cooymans
Zorggroep Elde

“Burobas heeft deze opdracht goed begrepen en Het Buitenhuis ook een echt buitenhuis-karakter gegeven.”

“Eind 2014 heeft Burobas de opdracht gekregen om een interieurontwerp te maken voor woonzorgcentrum St. Jozef in Esch, dat omgebouwd moest worden naar een luxe buitenhuis voor 22 bewoners met dementie voor de private en wlz sector. Tevens moesten er 6 bed and breakfast appartementen worden gerealiseerd geschikt voor bewoners met een zorgvraag voor beperkte duur.

De opdracht was om een kleinschalige, huiselijke en stijlvolle woonzorglocatie te realiseren met een open karakter en een grote, door de bewoners vrij toegankelijke, tuin. Het binnen-buiten gevoel moest op elkaar afgestemd zijn.

Burobas heeft deze opdracht goed begrepen en het buitenhuis ook een echt buitenhuis-karakter gegeven. Door de luxe uitstraling, afwerking en kleurgebruik is dit gevoel terug te vinden in het hele gebouw.

Het gebouw heeft een luxe uitstraling dat zich onder meer laat zien door de inrichting van het restaurant, de ontvangsthal en de wellness-ruimte, maar straalt ook warmte en sfeer uit en geeft gasten een gevoel van welkom. Naast goede zorg staan gastvrijheid en hospitality hoog in het vaandel bij Het Buitenhuis. Burobas heeft hier door de inrichting zeker een belangrijke bijdrage aan geleverd.”

Referentie opdrachtgever, Patty Koorn, TU/e | Burobas
TU/e Eurandom, Technische Universiteit Eindhoven, studentenlounge, interieur universiteit, overleg docenten | Burobas

Patty Koorn
TU/e

“Men voelt zich prettig in de lounge en er heerst een ontspannen sfeer. Precies wat we wilden!”

“Bij het neerleggen van onze wensen en eisen, werd er goed geluisterd door Burobas. Er werd uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden van de locatie, de gebruikers en de toekomst. We wilden een multifunctionele ruimte hebben, waarbij de meubels en andere onderdelen van interieur verplaatsbaar zijn. Dat is gelukt: tafels op wielen, lampen instelbaar, afscheiding verplaatsbaar.

De kleuren en materialen zijn fris en uitnodigend en sluiten aan bij de rest van het gebouw.

Onze lounge wordt dagelijks gebruikt voor een informeel kopje koffie, een lunch, een presentatie. Regelmatig zijn er ontvangsten, recepties. Men voelt zich prettig in de lounge en er heerst een ontspannen sfeer. Precies wat we wilden!”

Wooninc., De Grijze Generaal, industrieel kantoorontwerp, WIJeindhoven, moswand, groene wand, lunchruimte, ontvangstruimte, kantoorontwerp | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op