Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijke inrichting, interieur voor ouderen | Burobas

VoorschotenFlorence Adegeest

Burobas is gekozen uit meerdere partijen voor het interieurontwerp van het dementievriendelijk gebouw Adegeest. Het nieuwbouw gebouw van Florence bestaat uit drie bouwvolumes. Ten eerste 1 groot ‘huis’, waarin de woongroepen voor bewoners met dementie zijn opgenomen. Daarnaast een tweede ‘huis’ met appartementen voor zelfstandig wonen en een zorghotel. Daartussen is een lager gebouw gesitueerd, waarin de gezamenlijke ontmoetingsfuncties zijn opgenomen. Bijvoorbeeld de Tuinkamer, het restaurant, de winkel en kapsalon.

Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijke inrichting, interieurarchitect, entree, gastvrouwpunt, gastvrouw | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, oude foto op wand, entree, entreehal, geblokte vloer, dementievriendelijk gebouw, gastvrouw, gastvrouwpunt, balie restaurant | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, geblokte vloer, dementievriendelijk gebouw, gastvrouw, gastvrouwpunt, balie restaurant | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, entree, entreehal, geblokte vloer, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, gastvrouw, gastvrouwpunt, balie restaurant | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, leestafel, leestafel ouderen | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, restaurant, restaurant interieur, restaurant woonzorgcentrum, behangwand | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijke inrichting, interieur voor ouderen | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, wachtzit, wachtruimte, entree, entree woonzorgcentrum | Burobas
Florence Adegeest, Interieur voor de zorg, dementievriendelijk interieur, comfortroom | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, huiskamer, woonkamer, huiskamer ouderen | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, restaurant, restaurant interieur, restaurant woonzorgcentrum, behangwand | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, gang, gangbeeld, herkenbaarheid, herinneringskastje, herinneringskastjes | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, gang, gangbeeld, herkenbaarheid, nis met bankje | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, gang, gangbeeld, herkenbaarheid, healing environment, nis met bankje | Burobas
Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, herinneringskastje, herinneringskastjes | Burobas

Samen met de medewerkers en de cli├źntenraad van dementievriendelijk gebouw Adegeest is gezocht naar de juiste sfeer. De architect (PBV architecten) bedacht het complex als een grote jaren 30-villa, met een klassieke uitstraling. Hierdoor sluiten interieur en gebouw in ons plan naadloos op elkaar aan. Bij binnenkomst in de entree valt direct op dat het lichtniveau prettig is voor senioren. In de entree is een gastvrouwpunt bedacht in plaats van een receptiebalie. De gastvrouw is het aanspreekpunt voor bezoekers uit de wijk, familie en de bewoners van Adegeest.

Referentie opdrachtgever, Clarine van Wessem, Florence | Burobas

Clarine van Wessem | Florence

Samen met Burobas zijn we al voor aanvang van de bouw intensief aan de slag gegaan en het resultaat is zeker zoals Florence het had voorgesteld; het overtreft eigenlijk de verwachtingen. De Tuinkamer is een schitterende ruimte geworden waar mensen graag dagelijks verblijven dankzij de frisse kleuren en comfortabele stoelen in een lichte ruimte.