Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

OpgeleverdHuis voor de Samenleving in Deurne

Twee weken geleden zijn we samen met de fotograaf op locatie geweest bij het Huis voor de Samenleving om het interieur vast te leggen. En wat is het mooi geworden!

5 jaar geleden zijn we gestart aan deze opdracht voor de opdrachtgever gemeente Deurne.

Het gemeentehuis bestaat uit een monument gebouwd in 1895 en een uitbreiding hiervan uit 1985 in de stijl van de Bossche School van Architectenbureau Wijnen en Senders. Het pand is een prachtig voorbeeld van nieuw multifunctioneel gebruik in een bestaand gebouw waarbij we meer openheid hebben gerealiseerd binnen de kaders van de karakteristieke architectuur van de Bossche School waarin het nieuwe deel gebouwd is.

In het Huis voor de Samenleving komen inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. Het gebouw is dus niet alleen een gemeentehuis maar ook de thuisbasis voor onder andere Zorg in Deurne, LEVgroep, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, Senzer, MEE, Peelgemeenten, politie en de bibliotheek Helmond-Peel. Het lunchwerkcafé wordt gerund door cliënten van ORO.

In het Bossche School deel wilden we meer openheid en transparantie realiseren. De geslotenheid van gangen en kamers past minder goed in een omgeving waarin verbinden en ontmoeten centraal staan. Binnen de wetmatigheden van het Bossche School maatsysteem hebben we gezocht naar mogelijkheden om deze openheid te realiseren. Dit resulteerde in open werkvloeren met veel daglicht waarin de maatvoering van wanden en ruimtes zichtbaar bleef. Om meer ontmoeting te bewerkstelligen is er ook gewerkt met een nieuwe verticale trapverbinding tussen de werkomgevingen op de verdiepingen.

Aan de Oude Martinetstraat en de Raadhuisstraat hebben we de ritmiek van kleine gevelopeningen doorbroken met grote kijkvensters op het Huis voor de Samenleving. Hierdoor is er een nieuwe as ontstaan door het gebouw die de twee hoofdstraten denkbeeldig met elkaar verbindt.

Publiekszaken en de nieuwe bibliotheek lopen naadloos in elkaar over. De bibliotheek is onderdeel van de gehele begane grond en loopt vanuit de centrale hal, via het lunchcafé naar de grote multifunctionele zaal waar grotere bijeenkomsten worden gehouden. Onder andere de raadsvergaderingen vinden plaats in deze zaal.