Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Ipse de bruggen, Nieuwveen, mulitfunctioneel activiteitencentrum, bakkerij | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingInterieuradvies verstandelijke beperking?

De keuze van interieur voor mensen met een verstandelijke beperking is van groot belang

Met het juiste interieurontwerp voor mensen met een verstandelijke beperking kan de interieurarchitect veel voor mensen betekenen. Of het nu gaat om een langdurig of kort verblijf, het gevoel van een eigen thuis kan het welzijn van de bewoners bevorderen. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat dit ‘thuis’ gevoel van groot belang is. Een goed afgestemd interieur kan geagiteerd of ongewenst gedrag verminderen doordat men zich prettig voelt in zijn of haar eigen omgeving. Bovendien zullen ook familieleden en vrienden zich er thuis voelen en met plezier op bezoek komen. Een goed afgestemd interieur werkt niet stigmatiserend, maar geeft het gevoel van een eigen thuis.

Interieuradvies voor mensen met een verstandelijke beperking vraagt om maatwerk

De interieurarchitecten van Burobas gaan voor elke opdracht grondig te werk en beginnen bij het begin. Met alle betrokkenen, begeleiders, familie, bewoners en uiteraard met u als opdrachtgever wordt overlegd om in kaart te brengen wat de verschillende voorkeuren en vereisten zijn. Hierbij wordt uiteraard goed rekening gehouden met veiligheid, robuustheid, onderhoudsmogelijkheden en duurzaamheid van de gebruikte materialen. Voor de bewoners kunnen eigen plekjes worden gecreëerd. Houdt iemand bijvoorbeeld veel van puzzelen dan kijken we voor de mogelijkheid van een eigen puzzeltafel. Als alles duidelijk is kunnen we een op maat afgestemd interieuradvies opstellen waarbij de mensen met een verstandelijke beperking zelf ook een inbreng hebben. Wij kunnen hen bijvoorbeeld verschillende opties voor het plaatsen van de meubels of afgestemde kleurpaletten voor gordijnen en wanden voorleggen. Door deze persoonlijke betrokkenheid hebben bewoners een eigen inbreng en ontstaat een prettig thuis voor iedereen.

Samen werken aan een interieurontwerp voor mensen met een verstandelijke beperking

Een goed functionerend interieur ontstaat door samenwerking, ook met mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn er van overtuigd dat deze samenwerking leidt tot een prettige woon- en werkomgeving voor alle gebruikers. Bij ons interieuradvies en -ontwerp voor mensen met een verstandelijke beperking staat de gebruiker altijd centraal. Uiteraard houden wij daarbij een scherp oog voor de eisen van u als opdrachtgever. Door maatwerk te leveren komen we telkens weer tot passende en goed functionerende interieurontwerpen die niet stigmatiserend ogen maar juist als huiselijk en persoonlijk worden ervaren. Wij hebben al veel projecten opgeleverd voor organisaties, bedrijven, gemeentes en onderwijs- en zorginstellingen. Hierdoor hebben we ruime ervaring met project management en zijn we gewend om binnen gestelde planning en financiële kaders te werken. Bent u op zoek naar een architect die samen met u werkt aan een passend interieurontwerp voor mensen met een verstandelijke beperking? Op de contactpagina staan onze gegevens. Wij kijken uit naar nieuwe samenwerkingen.

Samen creëren we interieur!

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!