Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Van Neynsel Zuiderschans, centrale ontmoetingsruimte, 's-Hertogenbosch | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingInterieur voor de zorg?

Interieur voor de zorg: ontwerp en advies

In geen enkele omgeving is interieur zo belangrijk en zo delicaat als bij interieur voor de zorg. Waar mensen verzorgd wonen, intensief medisch verzorgd worden of hun laatste dagen beleven, is het interieur een dienend instrument, dat volledig moet aansluiten op alle wensen en behoeften van haar gebruikers.

Samenwerken aan interieur voor de zorg

Mensen die tijdelijk of blijvend in een verzorgde omgeving leven zijn een kwetsbare doelgroep. Hun wensen en behoeften worden gekend door verzorgend personeel, dat dagelijks met hen in de weer is. Deze werknemers kennen hun bewoners en hun behoeften door en door en ademen het DNA van de bewuste zorginstelling. Onze taak is om het interieur zo volledig mogelijk in lijn met dit DNA te laten functioneren.

Samenwerking is hierin het grootste goed: samen met de organisatie en haar medewerkers gaan we in gesprek om wensen en behoeften in kaart te brengen.

Een goed gevoel voor bewoners

Binnen de zorg is elke bewoner uniek. Zijn wensen zijn veranderlijk en zijn fysieke omgeving dient met hem mee te bewegen. Maar een goed interieur voor de zorg is meer dan een antwoord op veranderende behoeften.

Het gaat om het bieden van een fijn thuis, een warm gevoel. Daarom zien we interieurverandering binnen de zorg niet als een project, maar als het keer op keer opnieuw creëren van een prettige leefomgeving. Een plek waar familie, vrienden en buurtbewoners graag op bezoek komen. Een plek waar geborgenheid en een gevoel van thuis zijn centraal staan. Zo dragen we met ons interieuradvies bij aan een verbetering van het welzijn van de bewoners van de instelling.

Samen interieur voor de zorg verbeteren door kennis te delen

Ook medewerkers in de zorg hebben bepaalde wensen wat hun werkplek betreft. Zij willen hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Zij willen in staat gesteld worden bewoners een zo prettig mogelijke woonervaring te bieden. Hen met zorg en aandacht kunnen behandelen. Ons interieurontwerp is daarom vanzelfsprekend functioneel.

Doordat we al jaren met zorginstellingen samenwerken, kennis delen en leren over de behoeften, is de nodige kennis over interieurontwerp voor de zorg bij ons in huis. Om te zorgen dat ons begrip groeit, blijven we op die manier samenwerken. Gecombineerd met onze kennis over interieur kunnen we zo de eindgebruiker zo goed mogelijk dienen in het interieurontwerp. Zo zorgen we door samen te werken en kennis te delen voor de beste kwaliteit zorg.

Speciale aandacht voor specifieke behoeften

De zorgsector kent vele vormen, van GGZ zorg tot zorg voor dementerende ouderen. Interieur voor de zorg voor bijvoorbeeld mensen met dementie vraagt om meer specifieke kennis en oplossingen. Een goed voorbeeld van dementievriendelijk interieur dat wij ontworpen hebben, is dat van Florence Adegeest in Voorschoten.

Over dementievriendelijk interieur kunt u hier meer lezen en voor andere zorg-specifieke interieurvragen kunt u altijd bij ons terecht.

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!