Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Wooninc., De Grijze Generaal, industrieel kantoorontwerp, WIJeindhoven, moswand, groene wand, lunchruimte, ontvangstruimte, kantoorontwerp | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingCirculaire werkplek?

De circulaire werkplek: goed voor mens en milieu

Wat zijn circulaire werkplekken eigenlijk? Een werkplek circulair inrichten houdt in dat je let op hoe de gebruikte materialen te recyclen of repareren zijn, maar ook de samenstelling ervan. Zijn ze van natuurlijke materialen gemaakt of bevat het ook giftige stoffen die slecht zijn voor het milieu? Het doel is om alle materialen binnen een kringloop te houden en geen afval te creëren. Door niet elke paar jaar alles weg te gooien en simpelweg nieuw te kopen behoudt het meubilair ook hun waarde. Met goed onderhoud en af en toe een nieuwe stoffering kan het dan veel langer meegaan. Een circulaire werkplek is een nieuwe kijk en aanpak op weg naar een gezonde toekomst.

Circulaire werkplekken passen in onze visie op de gezonde werkomgeving

Als interieurontwerpers hebben wij een duidelijk visie op de gezonde werkomgeving waarbij de gebruiker centraal staat. De werkplek circulair inrichten past dan ook helemaal in onze manier van aanpak. Wij kijken dan ook al vroeg in het proces, samen met de opdrachtgever, naar de mogelijkheden om de voetafdruk zo minimaal mogelijk te houden. Minder afval en minder druk op het milieu komt de mens uiteindelijk alleen maar ten goede.

Samen leggen we doelen vast, in overeenstemming met het concept en de ambitie van de opdrachtgever. Op welke vlakken kunnen we duurzaamheid doorvoeren? Dat kan soms al in de kleinste details zitten. Zo past het in een circulaire werkplek goed om bijvoorbeeld oude deuren als tafelbladen in te zetten, maar ook kunnen goede maar wat versleten burostoelen opnieuw worden gestoffeerd en gerepareerd zodat ze weer als nieuw zijn, maar misschien is leasen ook wel een optie. Het uitgangspunt is niet dat alles na een paar jaar moet worden vervangen, maar dat alles juist veel langer mee kan gaan. Zo is het meubilair geen wegwerpproduct en behoudt het zijn waarde.

Circulaire werkplekken creëren we samen!

Burobas let bij het ontwerpen van een interieur goed op de duurzaamheid en kiest met zorg de samenwerking met bouwers en leveranciers. Het is al vanaf het begin van de ontwerpfase van belang dat alle neuzen dezelfde kant op staan zodat we gezamenlijk een goed resultaat behalen. Aan de hand van een door ons opgesteld stappenplan met verschillende bouwstenen bepalen we samen met de opdrachtgever waar de duurzaamheidsdoelstelling ligt en met welke elementen we die gaan behalen. Wij maken veelvuldig gebruik van ruimtelijkheid, schone lucht en groene elementen. De werkplek circulair inrichten past geheel in onze aanpak.

Op onze website laten wij veel door ons ontwikkelde projecten zien. Spreekt onze aanpak en stijl je aan? Neem dan eens contact op om kennis met ons te maken. Wij kijken altijd uit naar nieuwe samenwerkingen!

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!