Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Emergis Ithaka Kloetinge, circulariteit, duurzaamheid, ggz, de straat | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingCirculair interieur?

Een circulair interieurontwerp als onderdeel van het maatschappelijk verantwoord ondernemen

We zijn ons er intussen allemaal wel van bewust dat er beter met grondstoffen en het milieu moet worden omgegaan en een circulair interieur kan daar een steentje aan bijdragen. Circulair betekent zoveel als de materialen binnen een kringloop houden en zo min mogelijk afval produceren. Hierbij wordt gekeken naar de gebruikte stoffen die giftig kunnen zijn, maar ook hoe het product later weer uit elkaar kan worden gehaald en de onderdelen weer kunnen worden hergebruikt of gerepareerd. Op deze manier worden de gebruikte materialen niet na een paar jaar als afval afgedankt en is de druk op het milieu een stuk minder. Bij het bedenken van een circulair interieurontwerp zijn de keuzes vanaf het begin van het proces belangrijk om tot een goed en duurzaam resultaat te komen.

Een circulair interieur ontwerpen: hoe doe je dat eigenlijk?

Het is een omschakeling in denken. Niet vanuit het lineaire gebruik van aanschaffen, opgebruiken en weggooien, maar kijken naar reparatie en hergebruik. Een burostoel kan bijvoorbeeld nog prima functioneren en met een nieuwe stoffering weer passen in een nieuwe stijl. Of denk aan oude deuren die als tafelbladen terug kunnen komen. Ook het leasen van kantoormeubels is een optie die past in een circulair interieurontwerp. In dat geval gaan de materialen telkens weer terug naar de producent die alles weer kan herstellen, opknappen en weer kan inzetten in plaats van het weg te gooien en nieuw aan te schaffen. Op deze manier hoeven we minder te produceren, behouden producten hun functie en waarde en dit komt uiteindelijk ten goede aan het milieu.

Een circulair interieur past in onze visie op het gezonde werken

Burobas heeft een duidelijke visie op de gezonde werkomgeving, waarbij de gebruiker centraal staat. Een circulair interieur past dan ook goed in onze aanpak. Wij werken altijd nauw samen met de opdrachtgevers, maar ook met de bouwers en leveranciers. Al vroeg in het proces leggen we samen met de opdrachtgever de doelen en ambities vast aan de hand van een door ons ontwikkeld stappenplan. Zo komen we telkens weer tot het unieke eindresultaat waar wij bekend om staan. Op onze website laten wij projecten zien die goed weergeven wat wij bedoelen als wij het hebben over een gezonde leer-, werk- of zorgomgeving.

Hebben jullie verbouw- of nieuwbouwplannen waarbij duurzaamheid en een gezonde omgeving centraal staan? Neem gerust contact met ons op, als interieurontwerp- en adviesburo zetten wij onze kennis, ervaring en netwerk graag in om samen te werken aan mooie duurzame projecten.

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!