Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Tiwos Tilburg, écht contact, kantoorontwerp, kantoorinrichting | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingCirculair inrichten?

Circulair inrichten, wat betekent dat eigenlijk?

Het circulair inrichten van een kantoor of werkomgeving houdt in dat er op een andere, nieuwe manier wordt omgegaan en gekeken naar de gebruikte producten en materialen. Al bij aanschaf van het meubilair wordt goed gekeken naar de samenstelling van de materialen en de gebruikte grondstoffen en ook of er geen schadelijke stoffen worden gebruikt.

Een circulaire manier van inrichten streeft er naar om dingen niet na gebruik af te danken, maar te kijken naar hergebruik en reparatiemogelijkheden. Kunnen versleten onderdelen worden gerepareerd of de bekleding opnieuw gestoffeerd? De gebruikte materialen behouden bovendien hun waarde omdat het niet in een paar jaar wordt afgeschreven en simpelweg wordt weggegooid. Zo krijgen we een kringloop met de minste druk op het milieu. Een circulaire inrichting komt uiteindelijk mens en milieu ten goede.

Met een circulaire inrichting draag je je steentje bij

Door een circulaire manier van inrichten draag je je steentje bij aan een gezonde toekomst voor mens en milieu omdat er zo veel mogelijk wordt hergebruikt en zo min mogelijk afval wordt gecreëerd, het streven is een gesloten kringloop van materialen. Bij het circulaire inrichten van bijvoorbeeld een kantoor kan gekeken worden of burostoelen nog goed functioneren en met een nieuwe stoffering of onderdelen weer als nieuw kunnen worden ingezet in het nieuwe ontwerp. Hierbij spreek je in dat geval van een refurbished burostoel. Ook bij een verbouwing kan gekeken worden naar bijvoorbeeld oude deuren die wellicht opnieuw als tafelblad kunnen dienen.

Out of the box denken en tot een totaal nieuw interieurontwerp komen is met een circulaire inrichting goed mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw stofferen van oude treinbanken die in een zit of wachtruimte kunnen komen te staan. Het geeft het interieur de eigenheid die past in het concept en waarmee de impact op het milieu minimaal is.

Het circulair inrichten van een kantoor of werkomgeving past in onze visie op het gezonde werken

Burobas heeft een duidelijke visie als het gaat om duurzaamheid en een gezonde werkomgeving. De circulaire manier van inrichten draagt daar zijn steentje aan bij. Onze aanpak steunt op een goede samenwerking van alle betrokken partijen. Hoe eerder in het proces de neuzen dezelfde kant op staan, hoe meer er te bereiken valt. Burobas werkt daarom altijd vanaf het begin van het ontwerpproces nauw samen met de opdrachtgevers, maar ook met de bouwers en leveranciers. Zo komen wij telkens weer tot een uniek en prachtig ontwerp dat samengaat met gezond en duurzaam. De projecten op onze website geven goed weer waar wij voor staan als wij het hebben over een gezonde leer-, werk- en zorgomgeving waarbij de gebruiker centraal staat.

Bent je nieuwsgierig geworden naar wat Burobas voor jullie organisatie kan betekenen? Wij kijken altijd uit naar nieuwe samenwerkingen!

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!