Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Ipse de bruggen, Nieuwveen, entree | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingArchitectuur VGZ?

Interieurarchitectuur voor de VGZ kan veel betekenen voor de bewoners

Een interieurarchitect kan voor de VGZ met een goed concept een wereld van verschil betekenen voor de bewoners en gebruikers. Of het nu gaat om langdurig of kortstondig verblijf, het ‘thuis’ gevoel is van groot belang. Dit kan het welzijn van de bewoners bevorderen en betekent dat de architect rekening moet houden met het feit dat een ruimte een huiselijke en persoonlijke uitstraling moet hebben, die niet stigmatiserend werkt. Uiteraard is het voor een echt thuisgevoel ook van belang dat vrienden en familie er graag op bezoek komen. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe interieurarchitectuur voor de VGZ het gedrag en welzijn van de bewoners kan bevorderen. Daarbij is gebleken dat bij de juiste en passende keuzes de bewoners minder geagiteerd waren of ongewenst gedrag vertoonden. Zij voelden zich meer op hun gemak in de omgeving waar zij verbleven.

Het belang van een goede architect bij het inrichten van een ruimte voor de VGZ

Een interieurontwerp voor de verstandelijk gehandicaptenzorg vraagt speciale aandacht. Er moet goed rekening worden gehouden met het soort gebruik. Daarom kun je er niet zomaar een standaard ontwerp op los laten. Het is bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers belangrijk dat bedieningen van knoppen voor het licht op de juiste hoogtes komen te zitten en dat tafelpoten niet in de weg staan bij het aanschuiven. Bovendien moet het materiaal tegen een stootje kunnen. De uitdaging is om rekening te houden met deze voorwaarden en toch tot een huiselijk interieur te komen dat niet stigmatiserend overkomt. Met de juiste interieurarchitectuur voor de VGZ kun je een functionele en veilige omgeving creëren, bezien vanuit het oogpunt van de bewoners en met als doel voor hen een echt thuis te creëren.

Het agile werken vraagt om een aangepaste omgeving waarin de medewerkers zich prettig en thuis voelen. Zowel de open ruimtes en centrale ontmoetingsplekken geven meer zicht op de gehele werkvloer, maar ook in de stand-up vergaderruimtes zien de scrum-teams in een oogopslag hoe het project ervoor staat op het grote overzichtelijke scrumboard waar met kleurige post-its de voortgang van het project wordt weergegeven. De agile workspace is een prettige werkomgeving met ook voor het welzijn van uw medewerkers.

Burobas, dé betrouwbare en veelzijdige interieurarchitect voor de VGZ

De architecten van Burobas hebben ruime ervaring als interieurarchitect voor de VGZ. Wij leveren maatwerk voor elke locatie. Door met alle betrokkenen in gesprek te gaan, brengen we de wensen en behoeften eerst goed in kaart. Ook de bewoners krijgen hun stem. Wij kunnen hen verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van meubels voorleggen of laten kiezen uit afgestemde opties voor kleurenpaletten van wanden, gordijnen en bekleding. Op deze manier kunnen de bewoners hun eigen ruimtes mee inrichten, wat voor hen het gevoel van een eigen thuis zal bevorderen. Wij zijn bekend met architectuur voor de VGZ en zien in elke opdracht weer een uitdaging om een goed passende ruimte voor de VGZ op te leveren. We hebben al vele projecten voltooid voor onder andere onderwijs- en zorginstellingen, gemeentes, bedrijven en organisaties. Hierdoor hebben we ruime ervaring met project management. Door alles goed op elkaar af te stemmen, komen wij tot sfeervol en passende interieur architectuur voor de VGZ, binnen het beschikbare budget en de gestelde tijdsplanning. Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Burobas voor uw locatie kan betekenen? Onze gegevens vindt u op de contactpagina. Wij kijken uit naar nieuwe samenwerkingen.

Samen creëren we interieur!

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!