Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Pieter Eiffhuis, ontwerp ontmoetingsruimte senioren-wooncomplex tuinkamer | Burobas

EindhovenPieter Eiffhuis

Voor het Pieter Eiffhuis in Eindhoven heeft Burobas het ontwerp gemaakt voor de renovatie van de ontmoetingsruimte. Het Pieter Eiffhuis is een senioren wooncomplex waar ouderen door de aanwezige zorg zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. In het ontwerp is gekozen voor de sfeer van een tuinkamer met veel planten en groentinten.

Pieter Eiffhuis, ontwerp ontmoetingsruimte senioren wooncomplex restaurantbuffet | Burobas
Pieter Eiffhuis, ontwerp ontmoetingsruimte senioren wooncomplex tuinkamer | Burobas
Pieter Eiffhuis, ontwerp ontmoetingsruimte senioren-wooncomplex tuinkamer | Burobas

De ontmoetingsruimte bevindt zich onderin het complex en is voor multifunctioneel gebruik. Mensen lezen er een krantje, nuttigen een kop koffie, spelen een potje biljart en lunchen of dineren er. Ook worden er sportieve groepsactiviteiten georganiseerd.

Een deel van de bestaande inrichting moest gehandhaafd blijven. De vloer is bestaand, maar geschuurd en opnieuw afgewerkt. Daarnaast is het restaurantbuffet in basis hetzelfde gebleven en ook de gordijnen zijn behouden. Verder is de rest van de ruimte compleet opgefrist.

Dit senioren wooncomplex is gelegen in een groene omgeving. Dit heeft de aanleiding gegeven om in het interieur het thema ‘De Hortus’ te introduceren. De toepassing van verschillende groentinten en natuurlijke materialen geven de ruimte de sfeer van een tuinkamer.

Op verschillende wanden zijn accenten aangebracht met bijzondere materialen. Zo is bijvoorbeeld bij het biljart een wand bekleed met houten leien. Op de achterwand van het restaurantbuffet zijn bedrukte tegels gebruikt die een verhaal vertellen over eetbare planten.

Tot slot is er gewerkt met groot levend groen om het tuingevoel compleet te maken.