Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Raadszaal, gemeente Geldrop-Mierlo | Burobas

OpgeleverdGemeente Geldrop-Mierlo

Eind november heeft de gemeente Geldrop-Mierlo de meest multifunctionele raadzaal van Nederland in gebruik genomen. Burobas heeft het ontwerp gemaakt voor het nieuwe lunch- & werkcafé met als belangrijkste uitgangspunt dat deze ruimte heel eenvoudig kan worden aangepast naar raadzaal van de gemeente. Deze nieuwe ontmoetingsplek vervult een ankerrol in het dagelijks gebruik van het gerenoveerde gemeentehuis.

Door het verplaatsen van slechts drie tafels krijgt deze ruimte een totaal andere functie. Deze tafels zijn eenvoudig te verplaatsen middels ingebouwde wielen. Deze wielen kunnen eenvoudig naar beneden gedraaid worden waardoor de tafels verrijdbaar worden.

Het feit dat deze ruimte het grootste deel van de tijd gebruikt wordt als lunch- & eetcafé, doet totaal geen afbreuk aan de beleving die men ervaart in de raadzaal. De ruimte heeft echt de uitstraling van een raadzaal gekregen.

De nieuwe raadzaal voldoet volledig aan alle wensen en eisen van nu. Er zijn voldoende beeldschermen, een camera-volgsysteem, veel elektrapunten en een goed zicht vanaf de publieke tribune.

Ook het thema ‘verwevenheid’, verwijzend naar het rijke textielverleden van de gemeente komt duidelijk tot uiting. Er is gebruik gemaakt van geweven/verweven materialen in o.a. meubelstoffering, gordijnen, kleed en verlichting.