Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Nu aan het werk voorHet Homerushuis in Almere

Het Homerushuis in Almere wordt een thuis voor jongeren met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij willen zoveel mogelijk meedoen in de maatschappij en hun eigen leven leiden. Hierbij ontvangen zij begeleiding van Philadelphia.

Het gebouw is ontworpen door Architectenbureau Visser en Bouwman in samenwerking met Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Stichting Philadelphia Zorg. Burobas is gevraagd het interieur te ontwerpen. Inmiddels zijn wij al een eind op weg in dit ontwerpproces. Vorige week hebben we een eerste voorstel gepresenteerd voor de inrichting van de gangen en huiskamers aan de toekomstige gebruikers.

Het Homerushuis heeft vijf verdiepingen waarvan er vier zijn uitgerust met een huiskamer. Elke huiskamer krijgt een eigen thema (kunst, muziek, sport en natuur) dat op de gangen doorgezet wordt als kleurthema. De thema’s worden ondersteund met materiaal- en kleurvoorstellen die ter plaatse zijn voorgelegd. Ook is er op verschillende plekken in het interieur ruimte gemaakt voor bewoners om ‘hun’ verdieping, huiskamer of voordeur persoonlijk te maken. Dit gaat geconcentreerd en op vastomlijnde posities toegepast worden middels vakkenkasten, letterbakken en magneetborden.

Het concept werd door iedereen met groot enthousiasme ontvangen!

Op de foto (met de klok mee): Derrick van Putten (toekomstige dagbesteding, De Koekerij), Roel Wieringa (manager zorg & begeleiding, Philadelphia), Laura Klooster (interieurontwerper Burobas) en Sander en Marc (toekomstige bewoners).