Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Parnassia Groep, IC afdeling | Burobas

In uitvoeringParnassia in Den Haag

In samenwerking met de medewerkers van Zorginstelling Parnassia Groep werkt Burobas momenteel aan het interieur voor een nieuwe Intensive Care afdeling.

Deze afdeling bestaat uit twee ICU’s (Intensive Care Units) en een EBK (Extra Beveiligde Kamer) met voorruimte, een ontvangst- /triageruimte en een toezicht- /kantoorruimte. De IC-afdeling is een onderdeel van de HIC (High Intensive Care) afdeling.

Het uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van een Healing Environment. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de omgeving waarin mensen zorg ontvangen invloed heeft op het genezingsproces. Belangrijke aspecten van dit ontwerp zijn een prikkelarme omgeving, maar zeker niet saai. Een robuust ontwerp met een verfijnde uitstraling en het bieden van geborgenheid, veiligheid en overzicht voor zowel patiënt als zorgmedewerkers.

De afgelopen jaren is Burobas regelmatig betrokken bij het ontwerpen van HIC (High Intensive Care) afdelingen voor diverse zorginstellingen. Wij hebben veel kennis opgedaan d.m.v. gesprekken met zorg- en ervaringsdeskundigen en kunnen ons inmiddels dan ook expert op dit gebied noemen. Wilt u meer weten over de positieve werking van een Healing Environment? Lees dan ons blog hierover op onze website.

Opdrachtgever: Staat Bouwmanagement, bouwkundig architect: Prent en Landman Architecten.