Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

De Wever, nu aan het werk voor, 3D visualisatie | Burobas

In uitvoeringDe Wever, De Kievitshorst in Tilburg

De grootste zorglocatie van De Wever in Tilburg krijgt vervangende nieuwbouw. De Kievitshorst aan de Beneluxlaan wordt onder andere het nieuwe thuis voor 120 bewoners met dementie en een woongroep voor bewoners met het syndroom van Korsakov. Ook komt er een hospice dat als een los gebouw op het terrein staat.

De bewoners verblijven overdag voornamelijk op de begane grond waar ze veilig rond moeten kunnen lopen in een dementievriendelijke omgeving. De gezamenlijke huiskamers vormen de veilige thuisomgeving van de bewoners.

Daarnaast is er het entreegebied met een aantal multifunctioneel te gebruiken ruimtes. De wanden van deze ruimtes worden voorzien van belevingspanelen. Positieve prikkels bieden houvast voor de bewoners in hun rondgang door het gebouw. De panelen worden voorzien van diverse materialen: hard, zacht, wollig, glad en materialen met een structuur. Er worden ook licht- en geluidpanelen voorzien in de wand.

Burobas is als expert op het gebied van dementievriendelijk inrichten betrokken bij nieuwbouw en renovatieprojecten door het hele land. Voor De Wever werken wij momenteel aan 2 nieuwbouwprojecten. Naast de Kievitshorst in Tilburg wordt in Berkel Enschot de nieuwbouw van Eikenhuys gerealiseerd. In beide projecten werken wij samen met Architectenbureau Visser en Bouwman uit ’s-Hertogenbosch.

De Wever, nu aan het werk voor, 3D visualisatie | Burobas