Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Vriendenboek voor de zorg | Burobas

Even voorstellen…Het ‘vriendenboek’ voor de zorg

Mensen die verhuizen naar een woonzorglocatie komen vaak in een onbekende wereld terecht. Een groot gebouw met veel nieuwe mensen. Waarom is er geen eenvoudig communicatiemiddel waarmee bewoners zich aan elkaar kunnen voorstellen? Deze vraag stelden Burobas en Volle-Kracht grafisch ontwerp elkaar. Het product van onze samenwerking ligt nog steeds op de plank en dat vinden wij zonde. Daarom lichten wij het idee even toe.

Het is heel eenvoudig: Een ‘vriendenboekje’ voor de zorg, dat ervoor zorgt dat je weet met wie je samenwoont. Vóórdat je in het verpleeghuis gaat wonen is dit boekje gevuld met foto’s en teksten die vertellen wie je bent, waar je vandaan komt, waar je gewerkt hebt, van welke muziek je houdt en wat je lekker vindt om te eten. Van iedere bewoner is er een boekje en deze worden gebundeld in één Huisboek.

De komende jaren zal er vaker een beroep worden gedaan op de schil van familie, kennissen en mantelzorgers rondom een bewoner. Hoe fijn is het dan als je tijdens een bezoek aan je vader of moeder op een laagdrempelige manier iets te weten kan komen over de andere bewoners. Onbekend maakt immers onbemind. Met ‘Even Voorstellen’ kunnen waardevolle contactmomenten ontstaan met de andere bewoners.

Burobas en Volle-Kracht Grafisch Ontwerp willen geen nieuw Levensboek introduceren. De indruk die wij hebben is dat Levensboek een goede bijdrage levert aan individuele (persoonsgerichte) zorg, maar dat het in de regel nauwelijks toegankelijk is voor bezoekers.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Vriendenboek voor de zorg | Burobas
Vriendenboek voor de zorg | Burobas
Vriendenboek voor de zorg | Burobas