Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

GGz De Meregaard, EBK, healing environment | Burobas

DiversenBurobas ontwerpt veldnorm voor de Extra Beveiligde Kamer in Nederland

De beste ontwerpen ontstaan als ze bedacht zijn samen met de eindgebruiker. Vooral in de zorg kom je verder als je cliënten en medewerkers betrekt in het ontwerpproces. En dat is precies wat wij deden bij een aantal GGZ instellingen.

Burobas bedacht voor een aantal GGZ instellingen de omgeving als een Healing Environment. Een Healing Environment is een zorgomgeving die is ingericht vanuit de Evidence Based Design gedachte. Simpelweg: een inrichting op basis van kennis over zorg en gezondheid. Het gaat om een groter geheel: een omgeving. De Extra Beveiligde Kamer maakt onderdeel uit van een hoogwaardige zorgomgeving.

De EBK (Extra Beveiligde Kamer) vervangt in veel gevallen de oude isoleercel die steeds minder gebruikt wordt in Nederland. In plaats van een crisispatiënt te separeren, wordt hij gescheiden gehouden in de EBK. De deur kan op slot, maar er is sprake van minder vrijheidsbeperking. Een glazen wand maakt het mogelijk om contact te houden met de verpleegkundige in de buurt. Er is een mediazuil en een intercom voor contact met een medewerker. De handdouche en toilet zijn kunststof inbouwmeubels: gebruiksvriendelijk en zacht.

De door Burobas ontworpen EBK is benoemd tot de nieuwe veldnorm voor Nederland. Deze veldnorm houdt in dat GGZ instellingen sinds medio 2013 geen nieuwe afzonderings- en separeerruimten meer mogen bouwen, maar alleen nog Extra Beveiligde Kamers. Wij zijn trots op onze positieve bijdrage GGZ instellingen een humaner stempel te geven!

GGz Breburg, EBK, healing environment | Burobas
GGz De Meregaard, EBK, healing environment | Burobas
GGz De Meregaard, EBK, healing environment | Burobas