Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Hogeschool Zeeland, HZ shop, interieuradvies onderwijs, leestafel, ontwerp koffieshop, koffiewinkeltje, koffiewinkel op school | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingInterieur voor het onderwijs?

Interieur voor het onderwijs: ontwerp en advies

Interieur voor het onderwijs ontwerpen begint bij het in kaart brengen van de wensen, behoeften en mogelijkheden. Logisch: leeromgevingen dienen een erg veelzijdig gebruik. Naast traditionele leslokalen zijn er ruimtes die een meer specifieke inrichting behoeven. Zoals ruimtes voor technische vakken, voor projectgestuurd onderwijs, open leeromgevingen, stilteruimtes voor studie, projectruimtes en ruimtes voor ontspanning en ontmoeting. Ze dienen allemaal een eigen doel.

Leerlingen van de ene opleiding wensen weer een compleet ander pakket aan lokalen dan een andere opleiding. Daarnaast gebruiken niet alleen leerlingen de verschillende ruimtes, ook hun leraren en ondersteunend personeel maken er gebruik van. En misschien deelt de school wel locaties met lokale verenigingen in een brede maatschappelijke voorziening, of worden verschillende lokalen gebruikt door meer dan één onderwijsinstelling.

De ontelbare mogelijkheden eisen dat voor een succesvolle inrichting kennis en creativiteit optimaal worden gecombineerd. Voor Burobas betekent het een van de leukste uitdaging bij het interieurontwerp en –advies.

Samen de identiteit vangen in interieur voor het onderwijs

Elke leeromgeving is uniek, onderscheidenheid, en heeft een eigen identiteit. Geen enkele opleiding, school of leeromgeving is tenslotte hetzelfde. Samen vangen we deze eigenheid door op zoek te gaan naar hoe die eigenheid wordt beleefd. We stellen vragen: wat betekent de identiteit voor studenten en medewerkers van de instelling? Waarin komt die unieke identiteit naar buiten? En, niet onbelangrijk, waar wil de leerinstelling in de toekomst naar toe? Hoe evolueert die identiteit de komende jaren? Wij verwerken al deze informatie in een even functioneel als expressief ontwerp waarin het onderscheidend karakter van de opleiding herkenbaar blijft.

De ontwikkeling van studenten en hun werkplek

Uiteindelijk draait het om de studenten en scholieren. Ons ontwerp dient hen: een stimulerende leeromgeving waarin de gebruikers zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Het type gebruiker wordt daarbij niet vergeten. Geen enkele student is hetzelfde, maar de keuze voor de opleiding zegt veel over de behoeften in een leeromgeving. Onze ervaring leert ons slim en creatief in te spelen op deze verschillende behoeften. Zo ontstaan schoolinrichtingen passend bij het type gebruiker.

Echter, waar mensen in ontwikkeling zijn, veranderen behoeften. En bij het veranderen van behoeften, dient het interieur flexibel te zijn en mee te kunnen veranderen. Een extra uitdaging voor Burobas en één die het ontwerpen van interieur voor het onderwijs alleen maar interessanter maakt.

Speciale aandacht voor de wensen van je instelling

Ons proces start met het in kaart brengen van de wensen en vragen, waarna we een concept ontwerp maken dat het best past bij de bewuste leerinstelling. Een goed voorbeeld is de nieuwe inrichting voor Hogeschool de Kempel in Helmond. Hun vraag voor een multifunctioneel interieur hebben we beantwoord met een moderne, flexibele inrichting, passend bij de dynamische school en het gebouw.

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!