Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Stichting Woonpartners, hergebruik en duurzaam, Helmond | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingCirculaire kantoorinrichting?

De circulaire kantoorinrichting: duurzaam en verantwoord

Met het oog op de toekomst en een schoner milieu moeten we allemaal meedenken en meewerken aan de duurzame omgang met materialen en grondstoffen en daarom is het bij het ontwerpen van leer-, werk- en zorgomgevingen van groot belang te kijken hoe je dit op een duurzame manier kunt doorvoeren. Hoe pak je het aan als je een kantoorinrichting circulair wilt maken? Het woord circulair zegt het eigenlijk al: in een cirkel, een kringloop en daarmee doelt men op het hergebruiken van grondstoffen en producten. Bij het circulair ontwerpen van een kantoorinrichting kijken wij dan ook goed naar de samenstelling en het gebruik van de materialen, waarbij uiteraard stijl en schoonheid niet uit het oog worden verloren.

Een kantoorinrichting circulair benaderen ligt in het verlengde van onze visie op gezond werken

Mensen brengen veel tijd door in hun werkomgeving en het is dan ook belangrijk dat zij zich er prettig en thuis voelen en dat de gebruikte materialen niet schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en milieu. De circulaire kantoorinrichting is voor ons dan ook een element dat wij inzetten in onze duurzame interieurontwerpen.

Wij werken altijd in nauw overleg samen met de opdrachtgever om te kijken op welke manieren de gestelde duurzaamheidsdoelen kunnen worden doorgevoerd, zodat het altijd in lijn ligt met het beoogde resultaat. Zo kan de wens zijn om met natuurlijke, biobased materialen zoals hout te werken, maar bij het circulair benaderen van een kantoorinrichting, is het van belang om zo min mogelijk afval te creëren en kan er ook worden gekeken of oude materialen nog goed zijn om opnieuw te gebruiken. Zo kunnen oude deuren misschien als tafelblad in een overlegruimte worden gebruikt, maar ook bij de aanschaf van meubilair is het zaak om te kijken naar de kwaliteit van de gebruikte materialen en in hoeverre het mogelijk is om onderdelen te vervangen. Zo behouden de producten hun functie en waarde en belanden ze niet zonder meer na een paar jaar op de afvalberg. Overigens past het leasen van meubilair ook goed in de manier als je kantoorinrichting circulair wilt inrichten.

De circulaire kantoorinrichting van Burobas; een minimale voetafdruk met maximale schoonheid

Als interieurontwerpers voor werk-, leer- en zorgomgevingen zetten wij ons al jaren in voor een gezonde omgeving met oog voor de gebruiker en het milieu. Wij hebben al veel projecten ontworpen waarbij duurzaamheid een speerpunt is en de circulaire kantoorinrichting is een van de elementen waarmee we werken. Op de website vind je veel informatie over door ons uitgevoerde projecten en vertellen we meer over onze visie op het ontwerpen van een gezonde omgeving.

Ben je op zoek naar een interieurontwerper met oog voor mens en milieu? Dan kijken wij er naar uit om kennis te maken, samen creëren we interieur!

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!