Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Stichting Woonpartners, hergebruik en duurzaam, Helmond | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingCirculair meubilair?

Circulair meubilair behoudt zijn functie en waarde

Circulair meubilair heeft als doel zo lang mogelijk in gebruik te kunnen blijven, daarmee behoudt het zijn waarde, hoeft het minder vaak vervangen te worden en kan het makkelijk worden opgeknapt, gerepareerd of van een eigen uiterlijk worden voorzien. Dit kan zitten in een nieuwe functie van bijvoorbeeld refurbished treinstoelen waarmee een wachtruimte ineens een heel eigen stijl krijgt, oude deuren als tafelbladen, maar ook het leasen van meubilair past in de kringloop. Dan gaan de gebruikte producten terug naar de leverancier die het weer opknapt en opnieuw kan verhuren. Zo behoudt het product zijn waarde en functie en belandt het niet als afval op een berg. Het circulaire meubilair wordt in tegenstelling tot het lineaire meubilair, dat wordt aangekocht, opgebruikt waarna het tot afval wordt gereduceerd.

Het circulaire meubilair als onderdeel van een duurzaam interieurontwerp

Burobas heeft een duidelijke visie op duurzaamheid en ontwerpt al jaren gezonde leer-, werk- en zorgomgevingen waarbij de gebruiker centraal staat. Mensen brengen veel tijd door op de werkplek en zij moeten zich er dan ook prettig en thuis kunnen voelen. Wij werken onder andere met veel groene elementen, ruimtelijkheid en schone lucht. Het circulaire meubilair past goed in deze aanpak en wij kijken al in de beginfase, samen met de opdrachtgever, naar de mogelijkheden om de gestelde duurzaamheidsdoelen te kunnen behalen.

Wat heeft samenwerking met circulair meubilair te maken?

Samenwerking is de uitgangsbasis van onze werkwijze. Al in een vroeg stadium kijken wij met de opdrachtgever naar de ambities en wensen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en het gebruik, zodat wij met de juiste leveranciers en bouwers aan de slag kunnen gaan. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, komen we tot de beste resultaten. Met deze aanpak komen we altijd weer tot unieke ideeën en maken we interieurontwerpen met de eigenheid en stijl waar men ons van kent. Op onze website laten wij veel door ons uitgevoerde projecten zien. Hierbij is goed te zien is wat wij verstaan onder een gezond en duurzaam interieurontwerp.

Zijn jullie op zoek naar een inrichting waarbij het streven is om het meubilair circulair in te zetten en spreken onze projecten en werkwijze je aan, neem dan eens contact met ons op. Wij kijken altijd uit naar nieuwe samenwerkingen!

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!