Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Ipse de bruggen, Nieuwveen, mulitfunctioneel activiteitencentrum, keuken | Burobas

Samen creëren we interieur.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op

Nieuwe inrichtingArchitectuur verstandelijke beperking?

Wat kan interieurarchitectuur voor mensen met een verstandelijke beperking betekenen?

Een interieurarchitect kan voor mensen met een verstandelijke beperking veel betekenen. Of het nu gaat om een langdurig of kortstondig verblijf, het ‘thuis’ gevoel is van groot belang. Wij geloven dat goede interieurarchitectuur voor mensen met een verstandelijke beperking zich kenmerkt door te kijken vanuit het perspectief van de bewoner. Uiteraard zijn er basisvereisten, maar door rekening te houden met de persoonlijke voorkeuren van de bewoners zullen zij zich prettig voelen in hun omgeving. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bewoners minder geagiteerd of ongewenst gedrag vertonen als zij zich thuis voelen. Ook is het belangrijk dat familie en vrienden zich er op hun gemak voelen en er graag op bezoek komen. Een architect kan met het juiste interieurontwerp daarom veel betekenen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Interieuradvies voor mensen met een verstandelijke beperking; benadruk de persoonlijkheid en niet de beperking

Mensen met een beperking zijn net zo uniek als iedereen en zo heeft ieder mens zijn eigen voorkeuren, hobby’s en bezigheden. Bij de inrichting van de leefomgeving is maatwerk belangrijk en daarom gaan de architecten van Burobas altijd met iedereen, familie, begeleiders, bewoners en uiteraard met u als opdrachtgever, in gesprek om de voorkeuren en eisen goed in kaart te brengen. Door deze aanpak kunnen we een interieuradvies opstellen dat goed is afgestemd op de doelgroep. Voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers is een ruimtelijke en meer robuuste aanpak gewenst, maar dit hoeft een huiselijke sfeer niet in de weg te staan. Goede interieurarchitectuur benadrukt de persoonlijkheid van de bewoners en niet hun verstandelijke beperking. Is een bewoner bijvoorbeeld een fervent puzzelaar, dan kijken wij hoe we voor die persoon een eigen puzzeltafel kunnen creëren. Dankzij deze persoonlijke benadering kunnen alle bewoners zich thuis voelen.

Samenwerken met een veelzijdige interieurarchitect voor mensen met een verstandelijke beperking?

Wij beginnen voor elke opdracht weer helemaal bij de basis. Onze architecten trekken geen standaard advies van de plank als het gaat om het interieur voor mensen met een verstandelijke beperking, maar gaan telkens met enthousiasme en nieuwe inspiratie aan de slag. Iedere locatie, elke bewoner, elke beperking vraagt om specifieke toepassingen en oplossingen. Burobas levert maatwerk om zo een veilige omgeving te creëren waarin de bewoners zich thuis voelen en de medewerkers optimaal kunnen functioneren. Uiteraard houden wij met een scherp oog de eisen van u als opdrachtgever in de gaten. Burobas heeft ruime ervaring met diverse projecten in de onderwijs- en zorgsector, maar ook voor organisaties, bedrijven en gemeentes. We zijn bekend met project management en zijn gewend om te werken binnen de planning en gestelde financiële kaders. Bent u benieuwd wat Burobas voor uw mensen kan betekenen? Op onze contactpagina staan onze gegevens, wij kijken uit naar nieuwe samenwerkingen.

Samen creëren we interieur!

Spreekt onze ontwerpvisie u aan? Of bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!