Opgeleverd: Pieter Eiffhuis in Eindhoven

Opgeleverd: Pieter Eiffhuis in Eindhoven

Voor het Pieter Eiffhuis in Eindhoven heeft Burobas het ontwerp gemaakt voor de renovatie van de ontmoetingsruimte. Het Pieter Eiffhuis is een senioren-wooncomplex waar ouderen door de aanwezige zorg zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

De ontmoetingsruimte bevindt zich onderin het complex en is een ruimte die multifunctioneel gebruikt wordt. Mensen lezen er een krantje, nuttigen een kop koffie, spelen een potje biljart en lunchen of dineren er. Ook worden er sportieve groepsactiviteiten georganiseerd.

Een deel van de bestaande inrichting moest gehandhaafd blijven. De vloer is bestaand, maar geschuurd en opnieuw afgewerkt. Het restaurantbuffet is in basis hetzelfde gebleven en de gordijnen zijn behouden. De rest van de ruimte is compleet opgefrist.

Het gebouw is gelegen in een groene omgeving wat de aanleiding heeft gegeven om in het interieur  het thema ‘De Hortus’ te introduceren. De toepassing van verschillende groentinten en natuurlijke materialen geven de ruimte de sfeer van een tuinkamer.

Op verschillende wanden zijn accenten aangebracht met bijzondere materialen. Bij het biljart is een wand bekleed met  de houten leien en op de achterwand van het restaurantbuffet zijn bedrukte tegels gebruikt die een verhaal vertellen over eetbare planten.

Tot slot is er gewerkt met groot levend groen om het tuingevoel compleet te maken.