Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Contact

Reclassering Nederland Amsterdam, het nieuwe werken, kantoorontwerp, flexwerkplekken, open kantoor, interieurontwerp | Burobas

Een interieurontwerpen wat daar allemaal bij komt kijken

Voor een goed interieurontwerp moeten verschillende disciplines worden samengebracht. Het gebouw, de installaties, de verlichting en de meubels; alles in het ontwerp dient elkaar te versterken. De interieurarchitecten van Burobas vormen de brug tussen deze disciplines. We zorgen ervoor dat alles op elkaar is afgestemd voordat er gestart wordt met de bouw. Zodat u verzekerd bent van een geslaagd eindresultaat.

Het ontwerpproces van een interieurontwerp

Stap één in het interieurontwerp is het ontwerpen van een plattegrond. Dit is tenslotte de basis waarop verder wordt gebouwd. Bij grotere gebouwen, waar grote groepen mensen samen werken, wonen of studeren, is het soms nodig om een vlekkenplan vast te stellen. Een vlekkenplan verdeelt de functies globaal over de beschikbare ruimte. Op onderzoekende wijze stellen we hier vast welke onderdelen waar het best passen. We kijken daarvoor bijvoorbeeld – mede vanuit de regelgeving – naar waar daglicht optimaal binnen kan komen en waar mensen in het vorig ontwerp graag verbleven. Op de plattegrond ontstaan hierdoor verschillende routes door het gebouw – de looplijnen. De plattegrond, het vlekkenplan en de looplijnen zijn zeer bepalend voor het toekomstige gebruik. Als deze kloppen, komen het gebouw en de beoogde functies samen.

 

Technisch inzicht en gevoel voor ruimte

Welke bouwkundige ingrepen nodig zijn om de beschikbare ruimte optimaal in te delen, bepalen we al in een vroeg stadium. Een doorbraak in de gevel, een doorbraak van een muur of het plaatsen van nieuwe wanden kunnen de lichtinval of looplijnen ontzettend ten goede komen. Een constructeur kijkt hierbij mee, brengt advies uit over de constructieve consequenties en berekent de toe te passen materialen.

Min of meer horend bij de bouwkundige ingrepen, maar net zo belangrijk voor de sfeer van de ruimte zijn het lichtplan en de akoestiek. De keuze van plafonds, vloeren en wanden is bijvoorbeeld zeer bepalend voor een prettige akoestiek. Naar gelang de wensen en behoeften voor de ruimte worden er daarom voorstellen gemaakt voor de verlichting, stoffering en raambekleding.

 

De kosten van een interieurontwerp

Vaak is vooraf bekend wat het totale budget van de verbouwing is. Door middel van een raming per onderdeel brengen we in beeld hoeveel geld in welk onderdeel gaat zitten. Dankzij deze raming komen we in de prijs-en contractvorming fase niet voor verrassingen te staan. Mocht je meer willen weten over wat het inschakelen van een interieurarchitect voor een interieurontwerp kost, vertellen we u daar hier graag meer over.

Het neerzetten van de juiste sfeer in het interieurontwerp

Na deze technische ontwerpfase gaan onze 3D tekenaars aan de slag met een tot in de puntjes uitgewerkte visualisatie van de ruimte. Hier begint eigenlijk pas het deel wat veel mensen kennen als interieurarchitectuur; de losse inrichting van de ruimte. Toch is ook hier nog een onderverdeling te maken tussen vaste en losse inrichting. Met vaste inrichting bedoelen we meubels die een vaste plek hebben en vaak op maat gemaakt worden door een interieurbouwer. Bij losse inrichting praten we over meubilair wat verschoven kan worden zoals tafels en stoelen. De totale look & feel van het ontwerp hangt niet af van wat waar staat, maar van de kleur- en materiaalkeuzes die we maken. Functioneel en mooi gaan hier samen. De losse inrichting wordt daarom vaak vooraf op proef geplaatst en materialen worden bemonsterd en soms uitgeprobeerd door bijvoorbeeld de facilitaire dienst van een bedrijf, school of zorginstelling.

 

Samen creëren we interieur

De hierboven beschreven onderdelen van het ontwerptraject van een interieur doorlopen we altijd in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. We creëren interieur tenslotte samen. Zo bent u te allen tijde honderd procent verzekerd van een eindresultaat waar gebruikers nog jarenlang plezier van hebben.

Neem dus gerust contact op als u nog vragen heeft over wat een interieurontwerp van Burobas voor uw organisatie kan betekenen.