• Emergis, Ithaka, circulair ontwerpen | Burobas
  • Emergis, Ithaka, circulair ontwerpen | Burobas

Opgeleverd: Emergis Ithaka in Kloetinge, circulair ontwerp

Bij Kliniek Ithaka voor kinder- en jeugdpsychiatrie stond circulair bouwen centraal. Het kantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen, in het verleden het meest duurzame kantoor van Nederland, is afgebroken en zoveel mogelijk materialen zijn hergebruikt voor de nieuwbouw van deze kliniek. Dit ging om onderdelen als hardhouten shingles, deuren, balken en kozijnen. Hiermee is dit de eerste GGZ kliniek met een circulaire ambitie.

Het interieur van de vaste inrichting is in samenwerking met de sociale werkplaats en de interieurbouwer tot stand gekomen. Door het materiaal- en kleurgebruik is er een warme en huiselijke ruimte ontstaan die je niet direct aan een kliniek doet denken. Dat laatste was ook een belangrijk uitgangspunt; ruimte voor sport en spel, ontspanning en ontmoeting tijdens het verblijf in de kliniek.

Door de duurzame gedachte bij alle ontwerpkeuzes te laten meewegen is er een zeer duurzaam ontwerp ontstaan met hier achter een mooi verhaal. Binnenkort kunt u een uitgebreid verslag van dit project waarbij circulariteit centraal staat, terugvinden in ons Portfolio op de website.