Nu aan het werk voor: Laurens Borgstede, Barendrecht | Burobas

Nu aan het werk voor: Woonzorglocatie Borgstede in Barendrecht

Stichting Laurens heeft Burobas gevraagd het interieur te ontwerpen van woonzorglocatie Borgstede in Barendrecht. Het uitgangspunt voor het ontwerp is een dementievriendelijke woonomgeving. In de gangen wordt met kleur gewerkt ter indicatie van de verschillende functies.

Er is gekozen voor één kleur in de nissen waaraan de appartementen van de bewoners zijn gelegen. De gezamenlijke ruimtes zoals de huiskamers, beleefkamers en de zitjes in de corridors krijgen een andere, complementaire kleur. Elke verdieping krijgt een eigen kleurenpalet waardoor de verdiepingen gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

Door de toepassing van de verschillende kleuren, maar ook door afwijkende afwerkingen en verschillende prints te gebruiken worden de bewoners geprikkeld om een kijkje te gaan nemen en van plek naar plek te wandelen. De uiteindes van de gangen zijn zo ingericht dat er altijd iets te beleven is; een venster met uitzicht op de omgeving of belevingspanelen aan de wand.

In de corridors is bij de deuren van de appartementen een wandplank opgehangen met naam en huisnummer erin geïntegreerd. Iedere bewoner kan er een persoonlijk voorwerp neerzetten of ophangen. Zo wordt de eigen voordeur voor de bewoner herkenbaar.