Hogeschool Zeeland, Joint Research Center | Burobas

Nu aan het werk voor: Joint Research Center in Middelburg

Burobas ontwerpt in opdracht van HZ University of Applied Sciences en in samenwerking met Rothuizen Architecten, het interieur voor het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg. Het JRCZ is een gezamenlijk onderzoekslaboratorium voor studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid.

De binnenkomst is in de centrale hal, die wel acht meter hoog is. Op de begane grond is straks de grootste makerspace van het gebouw. Hier komen dagelijks 100 tot 150 studenten samen. Er wordt veel ruimte gecreëerd voor de presentatie van werkstukken, showcases en prototypes. Ook wordt er gewerkt aan grote en kleine innovatieve ontwikkelingen op het gebied van water, energie, voedsel en biobased materiaaltoepassingen.

Naast de laboratoriumruimtes, onderwijsruimtes en presentatieruimtes zijn makerspaces onderdeel van het JRCZ-gebouw. Het zijn open, centrale ruimtes waar nieuwe dingen gemaakt, geleerd, ontdekt en onderzocht worden. Studenten, docenten en onderzoekers van verschillende instituten en opleidingen ontmoeten elkaar hier. Ze kunnen er hun talenten (verder) ontwikkelen en multidisciplinair samenwerken. Innovatie, creativiteit en met plezier (samen)werken staat in de makerspaces centraal.