• Nu aan het werk voor: Gemeentehuis Deurne
  • Nu aan het werk voor: Gemeentehuis Deurne
  • Nu aan het werk voor: Gemeentehuis Deurne
  • Nu aan het werk voor: Gemeentehuis Deurne

Nu aan het werk voor: Het huis voor de Samenleving in Deurne

Burobas is uit 3 partijen gekozen om het interieur van het gemeentehuis van Deurne te ontwerpen. Het concept van het nieuwe interieur past binnen de ambitie van de gemeente Deurne om zich te ontwikkelen naar een meer participerende overheid, waar niet vóór maar samen met de inwoners, bedrijven en instellingen beleid wordt vormgegeven. Vandaar ook de nieuwe naam: Het huis voor de Samenleving van Deurne.

Het gebouw bestaat uit twee delen: het oude Raadhuis uit 1895 en het grotere bouwdeel uit 1985 in de stijl van de Bossche School. In het gepresenteerde visieplan zijn we eerst terug gegaan naar de basis en hebben we de kansen die er liggen in kaart gebracht. Het gebouw behoudt zijn kenmerkende kwaliteiten: sereen kleurgebruik, heldere geometrie (‘het plastisch getal’) , robuuste bakstenen wanden en lateien en ritmische geledingen. De kwaliteit van het centrale hof (leeg en flexibel) in relatie tot de galerijen wordt maximaal benut binnen het nieuwe plan. Ook de buitenruimte wordt betrokken bij het plan. Binnenkort meer over dit bijzondere project op deze website.
 
(beelden: visiepresentatie Burobas / november 2018)