Dementievriendelijk interieur

 

Wonen voor mensen met dementie heeft onze speciale aandacht. Dementerende bewoners hebben een grote behoefte aan herkenbaarheid en vertrouwdheid. Ons werk begint bij de plattegrond: wij creëren altijd een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid in een nieuw of bestaand zorggebouw. Het loopcircuit wordt voorzien van de juiste landmarkpunten. Positieve prikkels in de gangen, prettige verlichting, en fijne huiskamers: samen rond de tafel met rinkelend servies, zien en ruiken dat er lekker wordt gekookt, rapporteren aan de keukentafel en de was vouwen in de huiskamer.

 

info@burobas.com
T: (+31)40 290 85 88

Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, gang, gangbeeld, herkenbaarheid, herinneringskastje, herinneringskastjes | Burobas
AxionContinu 't Huis aan de Vecht, dementievriendelijke winkel, winkeltje, winkel bejaardenhuis, oude winkelpui, dementievriendelijk interieur, winkel van vroeger | Burobas

Wij ontwerpen interieurs in gebouwen van nu, met accenten van toen en de blik op de toekomst. We combineren een moderne aanpak vaak met elementen van vroeger. Sommige voorwerpen vonden we op markt en andere kochten we in de toonzaal. De speelse balans tussen het oude en het nieuwe is kenmerkend voor onze aanpak.

Ook begeleiden en betrekken we de medewerkers en bewoners bij de inrichting van de ruimtes. Een nieuw interieur is fraai, maar hoe zorg je ervoor dat het zijn kwaliteit behoudt? Om die kwaliteit te borgen, ontwikkelden wij een methode.

Verder adviseren wij bij het kiezen van het juiste zorgmeubilair. Door collecties van diverse producenten periodiek te toetsen op ergonomische kwaliteit kunnen wij een onafhankelijk advies geven.

Dementievriendelijk interieur

 

Burobas baseert het interieur op het DNA van de locatie en de leefsituatie van de gebruikers. Een inrichting van onze hand ziet er nooit als een ‘project’ uit.

Onze interieurs voor de zorgsector lijken eerder te zijn ‘ontstaan’ dan te zijn ‘bedacht’ en laten zich kenmerken door huiselijkheid en geborgenheid. Wij ontwerpen een uitnodigende omgeving waar familie, vrienden en buurtbewoners graag op bezoek komen.

info@burobas.com
T: (+31)40 290 85 88

Florence Adegeest Voorschoten, dementievriendelijk gebouw, dementievriendelijk interieur, gang, gangbeeld, herkenbaarheid, nis met bankje | Burobas

Een vertrouwd en veilig gevoel: ‘hier ben ik thuis’.