Bas Lamers

“Ik vraag me bij een ontwerp altijd af: zou ik hier zelf willen wonen en werken?”

b.lamers@burobas.com / T: (+31)40 290 85 88

Team Burobas, Bas Lamers, ontwerper, eigenaar | Burobas

Eigenaar / ontwerper

Ik krijg een glimlach op mijn gezicht wanneer ik ‘s ochtends uit bed stap en weet dat ik een hele dag aan een interieur of een meubelstuk ga werken. Een mooie kantoorindeling tekenen die een bepaalde sfeer oproept en beelden genereert, dat levert mij veel werkplezier op.

Niet alleen denk ik na over hoe ruimtes eruit gaan zien, ik verdiep me ook in het toekomstig gebruik van de ruimte: is het praktisch, hebben mensen geen overlast van elkaar, heeft iedereen daglicht op zijn werkplek, zorgt de indeling voor een positieve prikkel en zou ik hier zelf willen werken?

Mijn rol als interieurontwerper zie ik dan ook breder dan alleen het maken van een mooi plaatje. Ik ben dagelijks bezig met plattegronden en indelingen. En het is ook mijn taak om voor de opdrachtgevers na te denken, opties te opperen en processen in plattegronden te vertalen. Ik ontwerp ruimtes waar andere mensen voor een langere tijd in werken of wonen. Ik geef alles om tot een optimaal resultaat te komen.

Omdat we bij Burobas dagelijks aan interieurs werken, krijgen mijn ogen heel wat meubels te zien. Dat prikkelt mij. Er spelen altijd wel ideeën in mijn hoofd over een nieuw meubel. Als ik op een zaterdagmiddag lekker met mijn twee zonen twaalf A3-tjes aan elkaar plak om een groot gezamenlijk schilderij te maken, dan begin ik steevast met een mooie stoel.