Referenties

Samen creëren we interieur: opdrachtgevers waarderen het enorm dat er samengewerkt wordt met hun stakeholders, medewerkers of studenten. Hieronder onze opdrachtgevers aan het woord.

info@burobas.com / T: (+31)40 290 85 88

Referentie opdrachtgever, Lodewijk Verleisdonk, Tiwos | Burobas

Lodewijk Verleisdonk

Tiwos

 

“Door de vele plekken die Burobas heeft gecreëerd om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten, weerspiegelt het gebouw perfect waar Tiwos voor staat: Echt Contact!”

In 2017 besloot de Tilburgse woningcorporatie Tiwos haar kantoor intern grondig te verbouwen. Het geplande onderhoud, de verplichting om in 2023 een label C te halen en jarenlange klachten over de klimaatbeheersing grepen we aan om het interieur volledig te vernieuwen. Door een nieuwe manier van werken met zelfsturende teams begon de bestaande indeling van het kantoor steeds meer te knellen.

Voor het ontwerp nodigden we een viertal architectenbureaus uit om een visiepresentatie te geven. We zochten een architect voor wie het vanzelfsprekend is om zich te verdiepen in de organisatie van de opdrachtgever. Minstens zo belangrijk was het dat de architect een goed beeld had van de huurders van Tiwos. Alleen op die manier kun je een huiskamer voor onze bewoners bieden. Voor ons was meteen duidelijk dat Burobas dit in de vingers had. Er was dan ook meteen een klik.

Met interviews van medewerkers, ontwerpsessies met de gehele organisatie en een bezoek aan onze buurten ging Burobas voortvarend aan de slag. Het feit dat we zelf nog geen kant en klaar Programma van Eisen hadden was hierbij geen belemmering. Het ontwerpproces zelf was voor Burobas een middel om te onderzoeken hoe ons wensenpakket was te vertalen naar een helder Programma van Eisen. Gedurende het gehele ontwerpproces hield Burobas oog voor de wensen van Tiwos, ook als het noodzakelijk was om hiervoor het ontwerp op onderdelen aan te passen. Hierbij zorgde Burobas er steeds voor dat het basisconcept uit de visiepresentatie overeind bleef.

Burobas is erin geslaagd om het uitgebreide wensenpakket van Tiwos te vertalen naar een samenhangend ontwerp. Door de vele plekken die Burobas heeft gecreëerd om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten, weerspiegelt het gebouw perfect waar Tiwos voor staat: Echt Contact! Het interieur straalt huiselijkheid uit en biedt onze bezoekers een warm welkom. Daarbij is het een grote kwaliteit, dat het interieur nergens overheerst. Het laat voldoende ruimte om het helemaal eigen te maken. Zodat medewerkers er, net zoals we voor onze bewoners willen, hun eigen ‘thuis’ van kunnen maken.

Referentie opdrachtgever, Petra van 't Klooster, Vitalis | Burobas

Petra van ’t Klooster

Vitalis WoonZorg Groep

 

“Met gevoel voor ‘huiselijkheid’ heeft Burobas een stijlvolle leefomgeving weten te creëren voor onze bewoners.”

Burobas: Interieurontwerpers met hart voor de ouderenzorg. Diverse projecten binnen onze locaties hebben we samen vormgegeven. Met gevoel voor ‘huiselijkheid’ hebben ze een stijlvolle leefomgeving weten te creëren voor onze bewoners.

Maar vooral ook is gewerkt met goede afspraken, tijdslijnen binnen soms krappe financiële kaders. Zo zie je dat sfeervol niet altijd samen hoeft te gaan met hoge kosten.

Ik heb de diverse ontwerpers van Burobas leren kennen als goede gesprekspartners, open en betrouwbaar. Een samenwerking dus die we graag continueren in de toekomst.

Referentie opdrachtgever, Pieter Appeldoorn, Maria Dommer | Burobas

Pieter Appeldoorn

Maria Dommer

 

“Burobas heeft zich geprofileerd als een gewaardeerde partner met kennis van zaken.”

Woonzorgcentrum Maria Dommer heeft de laatste jaren de transitie doorgemaakt van traditioneel verzorgingshuis naar een instelling waar ouderen met diverse complexe zorgvragen wonen. Het richten op begeleiden en verplegen van ouderen met pg-problematiek betekent ook het aanpassen van de woon en leefomgeving.

Burobas is in staat gebleken om onze visie en wensen wat betreft kleinschalig wonen in combinatie met zeer veel bewegingsvrijheid voor alle bewoners om te zetten in plannen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een geweldig belevingsplein met een bioscoop, een winkeltje, een besloten prieeltje, veel gezellige zitjes en een klein theater waar meerdere keren per week een optreden wordt verzorgd. Rond het belevingsplein wonen ouderen in een eigen appartement met keuken en badkamer. In de (zeven) huiskamers wordt bewoners een zinvolle dagbesteding geboden. Ook bij het ontwerpen en inrichten van deze huiskamers is Burobas betrokken geweest.

Tijdens het ontwerpproces heeft Burobas zich constructief opgesteld. Nieuwe ideeën, vaak ingegeven door enthousiasme en voortschrijdend inzicht werden moeiteloos in de plannen verwerkt. Burobas bleef betrokken bij realisatie van de plannen tot de uiteindelijke oplevering van het belevingsplein, de huiskamers, de tuinkamer en het winkeltje.

Het belevingsplein is het hart van de organisatie geworden. De bewoners van Maria Dommer en de zelfstandig wonende ouderen in de aanleuncomplexen kunnen zich vrijelijk bewegen door een groot deel van de woonzorgcentrum en kunnen zelfstandig en veilig verblijven in de verschillende afgesloten tuinen.
Door een goede bereikbaarheid, klantgerichtheid en het adequaat reageren op vragen en bij knelpunten heeft Burobas zich geprofileerd als een gewaardeerde partner met kennis van zaken.

Binnenkort te zien op onze website

Referentie opdrachtgever, Brian van Nunen, COC Nederland | Burobas

Brian van Nunen

COC Nederland

 

“Vanaf het allereerste begin is het een feest geweest om met Burobas samen te werken.”

“Vorig jaar besloot COC te kiezen voor een herinrichting van het bestaande kantoor. Burobas is als architect gekozen om de plannen te maken en het proces te begeleiden. Vanaf het allereerste begin is het een feest geweest om met Burobas samen te werken. De communicatie is helder, de plannen zijn mooi en het proces loopt soepel.

Je kan altijd terecht met vragen maar meestal zijn ze dat moment voor, ze zijn oplossingsgericht, met precies de goede balans tussen zakelijk en persoonlijk contact. Ik ben ontzettend blij dat ik Burobas in dit proces aan mijn zijde heb en het eindresultaat is prachtig!

Bedankt Bas en Nick voor jullie begeleiding!”

Referentie opdrachtgever, Huub Albreghs, AxionContinu | Burobas

Huub Albreghs

AxionContinu

 

Sterk is de harmonie tussen de oorspronkelijke architectuur en het interieurontwerp van Burobas.”

“Voor de locatie Isselwaerde in IJsselstein is in de periode 2010 – 2012 nieuwbouw en renovatie gerealiseerd.

Vooral het historische gedeelte van 1926 vroeg veel aandacht voor het interieur. De wijze van constructie gaf weinig mogelijkheden voor flexibele indeling van het gebouw. Er moesten bouwkundige “schijven” gehandhaafd worden.

Door een uitstekende kleur en materiaaltoepassing op wanden en lambriseringen, door de detaillering van centraal barmeubel en de receptie/winkel is er een warme, intieme ruimte ontstaan. Sterk is de harmonie tussen de oorspronkelijke architectuur in de stijl van de Amsterdamse School en het interieurontwerp van Burobas.

Referentie opdrachtgever, Hilde van Beek, Wooninc. | Burobas

Hilde van Beek

Wooninc.

 

“Al jaren naar tevredenheid dé interieurontwerper voor onze kantoren en woongebouwen.”

“Al jaren naar tevredenheid dé interieurontwerper voor onze kantoren en woongebouwen. Of het nu een zakelijke omgeving betreft of een ontmoetingsruimte voor senioren, zij weten de wensen perfect te vertalen.

Burobas zoekt altijd naar passende oplossingen binnen verschillende budgetten.

Wij waarderen het persoonlijke contact en de fijne samenwerking.”

Referentie opdrachtgever, Clarine van Wessem, Florence | Burobas

Clarine van Wessem

Florence

 

“Op creatieve wijze heeft Burobas ons meegenomen in de juiste voorstellen waaruit we keuzes hebben kunnen maken.”

“Met zorgcentrum Adegeest willen we graag een warm welkom in de wijk uitstralen waar bewoners en wijkbewoners zich thuis kunnen voelen.

Het huis omvat een deel waar mensen met dementie wonen in groepen van 8 of 9 bewoners, een gastvrij middendeel met restaurant annex Tuinkamer en een huurdersdeel met zelfstandige woningen. Bezoekers tonen zich bijzonder verrast als zij het gastvrije middelpunt van Adegeest betreden.

Samen met Burobas zijn we al voor aanvang van de bouw intensief aan de slag gegaan en het resultaat is zeker zoals we het ons hadden voorgesteld; het overtreft eigenlijk de verwachtingen. De Tuinkamer bijvoorbeeld is een schitterende ruimte geworden waar mensen graag dagelijks verblijven dankzij de frisse kleuren en comfortabele stoelen in een lichte ruimte. De ene dag is er een concert, de andere dag geniet men van een glaasje bij de open haard. De gehele aankleding van wanden en vloeren tot gekozen materialen van het meubilair en de raambekleding zijn stijlvol en passen bij de uitstraling van het huis. De verlichting is warm en klassiek.

En ook de woonvertrekken van onze bewoners met dementie zijn heel smaakvol met verrassende hoekjes en gezellige zitjes. Gekozen materialen en kleurcombinaties maken een mooi geheel waar we alleen maar zeer positieve reacties op krijgen. Van jong tot oud iedereen vindt Adegeest mooi en gastvrij.

Met Burobas hebben we de juiste partner gevonden om onze nieuwbouwwens tot een succes te maken. Er is gedurende het gehele traject goed naar onze visie en wensen geluisterd. Op creatieve wijze heeft Burobas ons meegenomen in de juiste voorstellen waaruit we keuzes hebben kunnen maken. In een heel plezierige samenwerking hebben we een prachtig interieur gekregen waar bewoners, bezoekers en medewerkers dagelijks van kunnen genieten.

Referentie opdrachtgever, Carel Kuyl, Nieuwsuur | Burobas

Carel Kuyl

Nieuwsuur

 

“Ik ken geen redactie waar het prettiger toeven is. De redactie van Nieuwsuur heeft inderdaad smoel gekregen.”

“Nieuwsuur is niet zoals het hoort gehuisvest midden in de grote stad, maar in een complex in de bossen van Hilversum, waar ooit een sanatorium stond. Het had ook een kantoor van een verzekeraar kunnen zijn of een handelsonderneming.

Kantoortuinen met onafzienbare rijen buro’s, veel beeldschermen , automaten met slappe koffie en verantwoord maar saai meubilair. Een ding wisten we zeker toen we aan de complete verbouwing van de redactie begonnen: dat willen we in ieder geval niet. Als we dan toch in de bossen moeten zitten, moet onze redactie wel een eigen smoel krijgen. Een kantoor is tot daaraan toe, als het maar karakter heeft. Als je aan de inrichting ziet waar je bent, en wat je bent.

Als je de geur van zweet en zaagsel ruikt en ziet. Dat is gelukt. De redactie van Nieuwsuur heeft inderdaad smoel gekregen. Dat komt door de vondst van ons levensgrote beeldmerk die als afscheiding wordt gebruikt, de prachtige enorme tafel die dient als centrum van activiteit op onze redactie en ook nog eens zo blijkt te werken. De ruwe houten wanden zijn mooi en stoer tegelijk, in de stalen pantry zou ik elke avond wel willen koken. Jammer alleen van de koffie, daar hebben de twee Bassen niets aan kunnen doen.

Ik ken geen redactie waar het prettiger toeven is.”

Referentie opdrachtgever, Sandra Vermeer, Gemeente Hilvarenbeek | Burobas

Sandra Vermeer

Gemeente Hilvarenbeek

 

“Ze waren bijzonder goed in staat om vanuit onze wensen en kaders mee te denken om onze ambities te verwezenlijken.”

“In het voorjaar van 2015 zijn wij als gemeente in gesprek geraakt met Burobas.

Als gevolg van een grote brand in april 2015 op de zolderruimte van het gemeentehuis, is ongeveer ¼ deel van het gebouw onbruikbaar geraakt. Omdat we als organisatie toch al de ambitie hadden om de publieksruimte te moderniseren en de kantoorruimten aan te passen aan de nieuwe wensen van samenwerken, hebben we van de nood een deugd gemaakt en een plan opgesteld.

Burobas is vanaf het begin hierbij betrokken geweest. Ze waren bijzonder goed in staat om vanuit onze wensen en kaders (financieel en tijd) mee te denken in mogelijkheden om onze ambities te verwezenlijken. Dit heeft ertoe geleid dat ruim een half jaar later de publieksruimte, en ook alle kantoorruimten volledig zijn aangepakt. De publieksruimte heeft, zoals we dat wilden, een open en zakelijk karakter gekregen, met behoud van de warme uitstraling. Vanaf begin januari zijn we open voor publiek en we hebben alleen nog positieve feedback ontvangen van bezoekers.

Voor medewerkers was het even wennen in een open ruimte te werken, maar ondertussen begint dit ook al ‘normaal’ te voelen.

De kantoorruimten, voorheen vooral aparte afgesloten kantoortjes voor 2 tot 4 werkplekken, zijn opengebroken tot grote werktuinen. Binnen de werktuinen zijn vlekken gecreëerd, waar teams of functioneel aan elkaar gebonden collega’s kunnen samenwerken aan blokken van maximaal 4 werkplekken. In de open ruimte worden de blokken gescheiden door akoestische kasten en mooie spreektafels met moderne stoelen. Door het gebruik van kleuren is de sfeer van de werkplekken warm, maar toch zakelijk.

Burobas heeft gedurende het project voortdurend meegeschakeld. Tijdens de voorbereiding en uitvoering zijn diverse aanpassingen aan de orde geweest, van bijvoorbeeld gewenste indeling in de kantoorruimtes tot ander gebruik van materialen. Burobas is meedenkend en flexibel geweest gedurende dit proces.

Onderscheidend vermogen van Burobas:
– Denken in mogelijkheden
– Creativiteit
– Flexibel
– Zakelijk vriendelijk
– Binnen kaders van geld en tijd.”

Referentie opdrachtgever, Barbara van Veen, De Bazaar Beverwijk | Burobas

Barbara van Veen

De Bazaar Beverwijk

 

Ze gaven voorbeelden van hoe we met kleine ingrepen een groot effect kunnen bereiken.”

We moesten een nieuwe architect uitzoeken, maar hoe te kiezen?

We deden een snelle zoektocht langs websites met architecten die al voor ons type bedrijf werken en we zagen in de foto’s van Burobas duidelijke aanknopingspunten. Herkenbare, grote vormen en daarbinnen zichtbare en speelse invloeden van andere culturen. Dat is voor onze klanten en bezoekers heel belangrijk, omdat het hen het helpt de weg te vinden, zich thuis te voelen en te genieten.

Tijdens de presentatie van de eerste ideeën van Burobas werd die indruk bevestigd. Ze hadden zich echt in ons verdiept. Ze gaven voorbeelden van hoe we met kleine ingrepen een groot effect kunnen bereiken, precies in de uitstraling die we wilden.

Tijdens de uitvoering verandert er dan nog wel wat aan de plannen en er gaat ook wel eens iets fout. Maar daar doen ze niet moeilijk over en het resultaat staat als een huis!

Binnenkort te zien op onze website

Referentie opdrachtgever, Manuela Cooymans, Zorggroep Elde | Burobas

Manuela Cooymans

Zorggroep Elde

 

“Burobas heeft deze opdracht goed begrepen en Het Buitenhuis ook een echt buitenhuis-karakter gegeven.”

“Eind 2014 heeft Burobas de opdracht gekregen om een interieurontwerp te maken voor woonzorgcentrum St. Jozef in Esch, dat omgebouwd moest worden naar een luxe buitenhuis voor 22 bewoners met dementie voor de private en wlz sector.

Tevens moesten er 6 bed and breakfast appartementen worden gerealiseerd geschikt voor bewoners met een zorgvraag voor beperkte duur.

De opdracht was om een kleinschalige, huiselijke en stijlvolle woonzorglocatie te realiseren met een open karakter en een grote, door de bewoners vrij toegankelijke, tuin. Het binnen-buiten gevoel moest op elkaar afgestemd zijn.

Burobas heeft deze opdracht goed begrepen en het buitenhuis ook een echt buitenhuis-karakter gegeven. Door de luxe uitstraling, afwerking en kleurgebruik is dit gevoel terug te vinden in het hele gebouw.

Het gebouw heeft een luxe uitstraling dat zich onder meer laat zien door de inrichting van het restaurant, de ontvangsthal en de wellness-ruimte, maar straalt ook warmte en sfeer uit en geeft gasten een gevoel van welkom.

Naast goede zorg staan gastvrijheid en hospitality hoog in het vaandel bij Het Buitenhuis. Burobas heeft hier door de inrichting zeker een belangrijke bijdrage aan geleverd.”

Referentie opdrachtgever, Patty Koorn, TU/e | Burobas

Patty Koorn

TU/e

 

“Men voelt zich prettig in de lounge en er heerst een ontspannen sfeer. Precies wat we wilden!”

“Bij het neerleggen van onze wensen en eisen, werd er goed geluisterd door Burobas. Er werd uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden van de locatie, de gebruikers en de toekomst.

We wilden een multifunctionele ruimte hebben, waarbij de meubels en andere onderdelen van interieur verplaatsbaar zijn. Dat is gelukt: tafels op wielen, lampen instelbaar, afscheiding verplaatsbaar.

De kleuren en materialen zijn fris en uitnodigend en sluiten aan bij de rest van het gebouw.

Onze lounge wordt dagelijks gebruikt voor een informeel kopje koffie, een lunch, een presentatie. Regelmatig zijn er ontvangsten, recepties. Men voelt zich prettig in de lounge en er heerst een ontspannen sfeer. Precies wat we wilden!”

Referentie opdrachtgever, Klaas Grootherder, Sonesto | Burobas

Klaas Grootherder

Sonesto

 

“De twee schijnbare uitersten; “jonge honden-benadering” en “senior expertise”, vormen de USP van Burobas.”

De ervaring met Burobas, die ik uit mijn tijd als DGA van Sonesto-Lockers herinner, is kort en bondig samen te vatten in: “Het samengaan van een jonge honden-benadering met een senior expertise”.

De allereerste fase van een productontwikkeling en –realisatie, is de verwekking. Mogelijk nog de stappen daarvóór; het voornemen “tot”. In die uiterst belangrijke beginfase, excelleert het bureau.

Burobas weet out-of-the-box denken goed te combineren met realiteitszin. Marktperceptie met financiële constraints. Frisheid met proven technology. De twee schijnbare uitersten; “jonge honden-benadering” en “senior expertise”, vormen de USP van Burobas.

Zodra de vinding staat, is het vervolgtraject van initieel ontwerp tot en met opstart productie degelijk en goed. Zoals bij enkele andere bureaus ook het geval.

Het trotse resultaat bij Sonesto is het gedurfde, horizontaal opgebouwde, READY lockersysteem, de logistiek slimme GO-locker en het verrassende garderobesysteem HOME.

Referentie opdrachtgever, Hans Vermeer, Exsta | Burobas

Hans Vermeer

Exsta

 

“Door de resultaten als interieurontwerpers in de zorg is Burobas voor Exsta een goede partner in ontwerp en productontwikkeling.”

Door de resultaten als interieurontwerpers in de zorg is Burobas voor Exsta een goede partner in ontwerp en productontwikkeling. Juist in deze omgeving presteren onze producten goed mede dankzij de kennis van Burobas.

En de samenwerking? Aangenaam, ongecompliceerd en doelgericht.

Referentie opdrachtgever, Marcel Smets, Drisag Office Furniture | Burobas

Marcel Smets

Drisag Office Furniture

 

“Samenwerken met Burobas is een plezier, altijd constructief, meedenkend en resultaatgericht.”

Het detail van de horizontale belijning in de rugleuning maakt het ontwerp van Club zo bijzonder knap gevonden van Burobas, om middels dit detail een familieband te realiseren in dit stoelenprogramma.

Samenwerken met Burobas is een plezier, altijd constructief, meedenkend en resultaatgericht.

Referentie, opdrachtgever Theo Winder, Stichting NiKo | Burobas

Theo Winder

Stichting NiKo

 

“Burobas kwam met verrassende oplossingen voor dilemma’s waar wij zelf niet uitkwamen.”

Als staffunctionaris verbouw en verhuizingen ben ik betrokken geweest bij meerdere samenwerkingsactiviteiten met Burobas. Het verbouwen en inrichten van De Palatijn, ons zorgcentrum voor zorgvragers met vergevorderde dementie, en De Nieuwpoort, ons algemene zorgcentrum.

Ik ben blij dat wij toentertijd voor Burobas hebben gekozen. Zij snapten heel goed wat wij bedoelden toen wij onze verbouwplannen door hen lieten begeleiden. Ze kwamen met verrassende oplossingen voor dilemma’s waar wij zelf niet uitkwamen. Een mooi voorbeeld is de totstandkoming van ons stiltecentrum. De van oorsprong katholieke en humanistische achtergronden moesten hier samenkomen in een ruimte geschikt voor alle gezindten. Door middel van kasten in de achterwand kunnen de deuren opengezet worden die bij de bijeenkomst passen. Bijvoorbeeld voor de katholieke vieringen staan er attributen in die zichtbaar worden als dat vak van de kasten opengezet worden die daarmee te maken hebben.

Een recente opmerking van familie die voor ons zorgcentrum koos vertelt het hele verhaal in een notendop: “Het is hier echt goed en mooi, we hebben zeker de goede keuze gemaakt!” Dit wordt onderstreept door de vele positieve reacties van bezoekers die een rondleiding kregen bij de (her)openingen.

Clarine van Wessem

Florence

Met Burobas hebben we de juiste partner gevonden om onze nieuwbouwwens tot een succes te maken. Er is gedurende het gehele traject goed naar onze visie en wensen geluisterd.

Carel Kuyl

Nieuwsuur

Ik ken geen redactie waar het prettiger toeven is.

Sandra Vermeer

Gemeente Hilvarenbeek

Burobas bleek bijzonder goed in staat om vanuit onze wensen en kaders (financieel en tijd) mee te denken in mogelijkheden om onze ambities te verwezenlijken.